Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε σε δύο διαφορετικές εστίες στη Νέα Μάκρη και απείλησε σοβαρά κατοικίες μέσα στον οικισμό Λιβίσι, καθώς δεν υπάρχει μέτωπο αλλά παρ’ όλ’ αυτά έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή αντιμετωπίζουν πολλές μικρές και διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 112 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ παρέχουν συνδρομή εθελοντές και υδροφόρες Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Με εντολή του αρχηγού το ΠΣ, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, μετέβη στον τόπο της πυρκαγιάς κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, που θα διερευνήσει τα αίτια. Υποψίες προκαλεί το γεγονός ότι η πυρκαγιά ξέσπασε σε τέσσερα διαφορετικά σημεία σχεδόν ταυτόχρονα.