Άμεση παρέμβαση της ΕΕ «για τις ραγδαίες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα» ζητά η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή, με επίκαιρη ερώτηση της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μετά τις προειδοποιήσεις των πρωθυπουργών της Ιταλίας και της Ισπανίας, Μάριο Ντράγκι και Πέδρο Σάντσεθ, στο πλαίσιο της 8ης Συνόδου Κορυφής των ηγετών των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMED 9) στην Αθήνα, «αναδεικνύεται η ανάγκη για άμεση καταπολέμηση των υπέρογκων χρεώσεων στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι πολίτες σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σημειώνει.

Ειδικότερα, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αναφέρεται «στις δυσμενείς προβλέψεις για περαιτέρω αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης έλλειψης φυσικού αερίου, αλλά και της αναμενόμενης αύξησης της ζήτησης για ηλεκτρικό ρεύμα την χειμερινή περίοδο».

«Οι ευρωπαϊκές προσπάθειες για την αναχαίτιση των δυσβάστακτων αυξήσεων του ηλεκτρικού ρεύματος πρέπει να εντατικοποιηθούν, ενώ παράλληλα η ΕΕ πρέπει να εξετάσει την αναθεώρηση της ενεργειακής της πολιτικής ώστε να τις αντιμετωπίσει εγκαίρως», τονίζει η κ. Καϊλή.

Επισημαίνει δε, ότι «ειδικά για κράτη μέλη όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, που έχουν μπροστά τους την επανενεργοποίηση του Συμφώνου Σταθερότητας, είναι κρίσιμη η στήριξη που θα χορηγηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να προστατευτούν οι πολίτες, και ειδικότερα τα ευάλωτα νοικοκυριά».