Νέα τροπή παίρνει η  υπόθεση επίθεσης με βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα Παλιοσπύρου. Φίλος της κατηγορούμενης  υποστηρίζει ότι υπάρχουν τρία πρόσωπα που γνώριζαν τι πρόκειται να συμβεί, θέτοντας εαυτόν στις αρχές.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο άνδρας, οι τρεις άνθρωποι -ένας εκ των οποίων είναι και ο ίδιος- ήξεραν όλες τις κινήσεις της κατηγορουμένης, πολλούς μήνες πριν την επίθεση, αναφέροντας μάλιστα ότι η δράστρια τους ζητούσε να την βοηθήσουν στις παρακολουθήσεις της.

Ο εν λόγω άνδρας αποφάσισε να «σπάσει» τη σιωπή του, μέσω του συνηγόρου του, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε ότι φοβήθηκε, γι’ αυτό και δεν αποκάλυψε τίποτα.

«Ζητούσε πολλές φορές να παρακολουθήσει τον 40χρονο από την οικία του. Να παρακολουθήσει την κυρία Παλιοσπύρου. Ο ίδιος βέβαια επειδή είχε καταλάβει ότι υπήρχε μια εμμονική κατάσταση, προσπαθούσε συνεχώς να την αποφύγει, της έλεγε ότι “ναι” πήγε, αλλά δεν είχε παρακολουθήσει ουσιαστικά», αποκαλύπτει στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος του 36χρονου φίλου της δράστιδος, Αλέξανδρος Κούκιος.

Του ζήτησε να την βοηθήσει να βρει βιτριόλι

Ο δικηγόρος του φίλου της Έφης, υποστηρίζει ότι η κατηγορουμένη του είχε ζητήσει βοήθεια να βρει βιτριόλι.

Ακόμα, ο κ. Κούκιος ανέφερε ότι η Έφη σε επικοινωνία με τον 36χρονο «ρώτησε από πού θα μπορούσαν να προμηθευτεί το συγκεκριμένο σκεύασμα». Ο ίδιος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δεν την ρώτησε τι το ήθελε. «Ίσα-ίσα πάλι προσπάθησε να την αποφύγει εκείνος, λέγοντας ‘εγώ δεν έχω καμία σχέση με αυτά τα πράγματα’», αναφέρει ο κ. Κούκιος.

Σε ερώτηση για το GPS στο αυτοκίνητο, ο κ. Κούκιος απάντησε: «Πράγματι, τον είχε ρωτήσει πως θα μπορούσε να βρει κάποιο GPS, το οποίο να παρακολουθεί. Εκείνος πάλι προφασίστηκε κάποια δικαιολογία για να την αποφύγει».

«Μου ζήτησε να γίνω το άλλοθι της»

Ο φίλος της δράστιδος υποστηρίζει ότι και τις δυο φορές που αποπειράθηκε να επιτεθεί με βιτριόλι στην Ιωάννα, τον πήρε τηλέφωνο και του ζήτησε να γίνει το άλλοθι της.

Όπως λέει στον ΑΝΤ1 ο κ. Κούκιος, ο 36χρονος φίλος της «δυο ημέρες πριν γίνει η επίθεση με βιτριόλι, δέχτηκε μια κλήση από την κατηγορουμένη. Ακούει την Έφη να λέει “πες ότι είμαστε μαζί, πες ότι είμαστε μαζί” και το κλείνει. Την επόμενη ημέρα συμβαίνει ακριβώς το ίδιο».

«Πανικοβλήθηκε, φοβήθηκε για τη ζωή του»

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του κ. Κούκιου στο γιατί ο πελάτης του δεν είχε πάει μέχρι τώρα στις αρχές: «Τρόμαξε και πανικοβλήθηκε, όχι μόνο επειδή θα μπορούσε να εμπλακεί, αλλά και όπως μου εκμυστηρεύτηκε ότι φοβήθηκε και για την ζωή του».

O 36χρονος έθεσε εαυτόν στην διάθεση των Αρχών και της Ιωάννας για να συνεισφέρει όπως μπορεί στην υπόθεση.