«Η απάντηση στην αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι η αύξηση των εμβολιασμών και είναι ο μόνος τρόπος να προλάβουμε τις μεταλλάξεις και να νικήσουμε τον κορωνοϊό αφού τα νοσοκομεία μας διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό και οι γιατροί της πρώτης γραμμής, διαθέτουν τεράστια εμπειρία”, τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, στο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου Ρινολογίας,  στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

«Οι τελευταίες εξελίξεις βρίσκουν την χώρα μας με το εμβόλιο στην ιατρική της φαρέτρα κι ένα ποσοστό εμβολιασθέντων που αναχαιτίζει τον Sars-Cov-2. Την ίδια στιγμή, οι εργασίες και οι έρευνες για την όσφρηση, την γεύση και την καταρροή από τους γιατρούς της πρώτης γραμμής όπως είναι οι ΩΡΛ έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού”, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καλαφάτης.

Τόνισε, δε, ότι “ η κυβέρνηση, όλους αυτούς τους μήνες της υγειονομικής κρίσης, έχει ενισχύσει το ΕΣΥ με νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και με περισσότερες από 10.000 προσλήψεις, μ΄ένα εκτεταμένο και καινοτόμο σύστημα ιχνηλάτησης και βεβαίως με την μεγαλύτερη επιχείρηση εμβολιασμών, την «Επιχείρηση Ελευθερία”.