Εν μέσω αντιδράσεων ψηφίζεται στη Βουλή η τροποποίηση της σύμβασης μεταξύ του Δημοσίου και της ΟΛΠ ΑΕ παραχωρώντας στην Cosco το 16% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, πραγματοποιείται συλλαλητήριο στην πλατεία Κανάρη στον Πειραιά (Πασαλιμάνι), στην οποία συμμετέχουν φορείς, Δημοτικές Αρχές, συνδικάτα, ναυτεργάτες, εργαζόμενοι και κάτοικοι του ευρύτερου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης σε ανακοίνωση που εξέδωσε συμμετοχής στις κινητοποιήσεις τόνισε πώς :

«Ο Δήμος Περάματος συμμετέχει στο συλλαλητήριο στο Πασαλιμάνι μαζί με τα συνδικάτα και τους φορείς για να μπει ένα τέλος στην αποικιοκρατική σχέση μεταξύ του ιδιώτη επενδυτή και των πόλεων που περιβάλλουν το λιμάνι».

Ενώ κατά τη διάρκεια ακρόασης των φορέων στη Βουλή για το εν λόγω ζήτημα επεσήμανε πώς:

«Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Περάματος εκφράζει την αντίθεσή της στην πρόθεση της κυβέρνησης να μεταβιβάσει το 16% των μετοχών του ελληνικού δημοσίου στην COSCO, από τη στιγμή που η εταιρεία δεν υλοποίησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις για την εκτέλεση έργων ύψους 293 εκ ευρώ, όπως προβλέπεται στη Σύμβαση Παραχώρησης (Ν.4404/2016).

Η τροποποίηση της σύμβασης επιφέρει αρνητικές συνέπειες για τις Ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις της Ζώνης, για τους παραγωγικούς κλάδους που συνδέονται με το λιμάνι, αλλά και για τους εργαζόμενους».