Μετά τα επεισόδια των τελευταίων ημερών, οι εκπαιδευτικοί του ΕΠΑΛ  Σταυρούπολης, καθώς και οι μαθητές και οι γονείς τους δηλώνουν ανήσυχοι.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο, αποφασίστηκε να διεξαχθεί αύριο κανονικά η εκπαιδευτική διαδικασία. Παράλληλα ελήφθησαν μέτρα για την αποτροπή νέων επεισοδίων, τα οποία περιλαμβάνουν τον εξονυχιστικό έλεγχο του εσωτερικού και αύλειου σχολικού χώρου από την αστυνομία με συνδρομή σκύλων ιχνηλατών (ομάδα Κ9), προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχαν κρυμμένα αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ενδεχόμενη επίθεση όπως η σημερινή.

Παρόλα αυτά, γονείς που ήλθαν να παραλάβουν τα παιδιά τους νωρίτερα δήλωσαν προβληματισμένοι ως προς την προοπτική να τα στείλουν στο σχολείο έως ότου εκτονωθεί η κατάσταση. «Πρέπει να μπει μια τάξη, δεν γίνεται να ζούμε με το άγχος τι θα συμβεί. Είδα τις εικόνες και ήλθα, δεν γίνεται να είμαι στη δουλειά μου και να έχω το μυαλό εδώ», δήλωσε πατέρας μαθήτριας της Α’ Λυκείου, ενώ μητέρα σημείωσε: «Δεν θα αφήσω το παιδί να έλθει αύριο, ούτε σήμερα θα το άφηνα, αλλά μου είπε ότι θα πάρουν απουσία όσα παιδιά δεν πάνε».

Εκπαιδευτικός την ώρα της αποχώρησης από το σχολείο, έδειχνε τα ρούχα του που είχαν λερωθεί με μπογιές στη διάρκεια των επεισοδίων, σημειώνοντας πως «κάνουμε ό,τι μπορούμε να προστατεύσουμε τους μαθητές μας».