«Συναίνεση στο λάθος δεν θα δώσουμε», ανέφερε στην ομιλία του στην Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας δικαιολογώντας την απόφαση του κόμματος να μην ψηφίσει την Συμφωνία για την Στρατηγική Σχέση Ελλάδας-Γαλλίας, και πρόσθεσε ότι «συνιστά νέο δόγμα στην Εξωτερική Πολιτική της χώρας που δεν λαμβάνει υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες».

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με επίθεση για την στάση του κ. Μητσοτάκη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Απαντώντας στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού «για μικροκομματικές σκοπιμότητες στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε: «Μας εγκάλεσε ο πρωθυπουργός για ανευθυνότητα και μικροκομματικές σκοπιμότητες σε κρίσιμα εθνικά θέματα. Αλήθεια ποιος μιλάει; Αυτός που έκανε μικροκομματικό εμπόριο πατριωτισμού όταν κλείσαμε το ονοματολογικό για να ψαρέψει στα θολά νερά της ακροδεξιάς; Εκείνος που αρνείται να φέρει τα τρία μνημόνια συνεργασίας μεταξύ των οποίων και εκείνο για τον εναέριο χώρο της γειτονικής χώρας; Μιλάτε για υπευθυνότητα εσείς που στερείται επιχειρησιακές δυνατότητες της χώρας υπό τον φόβο του Μπογδάνου;».

Συνεχίζοντας ανέφερε «δεν θα υπονοήσω ποτέ έλλειμμα πατριωτισμού για κανένα κόμμα παρά τις διαφορές που έχουμε», ωστόσο πρόσθεσε: «Ποια ήταν η παράταξη που χρεοκόπησε την χώρα και ποια την έβγαλε από τα μνημόνια;». Αφού υποστήριξε ότι «αναδείξατε νέο δόγμα για την εξωτερική πολιτική της χώρας που αποστασιοποιείται από την λογική του πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στη περιοχή», μιλώντας για το οικονομικό κόστος είπε: «ο κ. Μητσοτάκης ψωνίζει φρεγάτες σαν να ψωνίζει γραβάτες» και ρώτησε: «πόσο θα φθάσει τελικά ο λογαριασμός»;

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ