Η εναρκτήρια εκδήλωση της δράσης “EUPHORIA”  ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία την 14η Οκτωβρίου 2021, στο Porto Palace, στην Θεσσαλονίκη.  Η ανταπόκριση και η συμμετοχή, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, του επιχειρηματικού κόσμου και θεσμικών φορέων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες, ήταν σημαντική.

Την έναρξη της εκδήλωσης σηματοδότησε ο χαιρετισμός του κ. Σωτηρίου Μπάτου, Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος τόνισε την οικονομική και κοινωνική διάσταση του αγροδιατροφικού τομέα στην τοπική, περιφερειακή και εθνική οικονομία και επαναβεβαίωσε την στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε όλες τις προσπάθειες προβολής και προώθησης εμβληματικών προϊόντων.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κατά την ομιλία του, επεσήμανε τους στόχους του προγράμματος και τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την υλοποίησή του, έως τον Ιούνιο του έτους 2022. Ο κ. Κιλτίδης, κατόπιν, ανέδειξε τις δυνητικές συνέργειες της εν λόγω δράσης, σε Ελλάδα και Κύπρο, και παρουσίασε τα προσεχής προγράμματα προώθησης-προβολής γεωργικών προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που ξεκινούν να υλοποιούνται το 2022 και στα οποία η Σύμπραξη συμμετέχει ως Επικεφαλής εταίρος. Συγκεκριμένα το έργο Experience EU σε Κίνα, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ και το έργο SUSTEM σε Σουηδία, Γερμανία, Ιταλία. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα τρέχοντα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, που συμμετέχει η Σύμπραξη για την ενίσχυση της αγροδιατροφικής αλυσίδας και της βιώσιμης ανάπτυξης στην γεωργία και στην δασοκομία.

Παράλληλα ο κ. Κιλτίδης κάλεσε τις μεταποιητικές επιχειρήσεις των προϊόντων υπό προώθηση (τυροκομικά ΠΟΠ, οίνοι ΠΟΠ/ΠΓΕ, φρούτα ΠΟΠ και γιαούρτι) να συμμετάσχουν ενεργά στην δράση EUPHORIA και να λάβουν μέρος στις προωθητικές ενέργειες σε Ελλάδα και Κύπρο, δεδομένου ότι το κόστος συμμετοχής είναι συμβολικό.

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν σε πρώτη προβολή την προωθητική ταινία διάρκειας 3’ της δράσης. Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του εκτελεστικού οργανισμού υλοποίησης του προγράμματος, ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ, ενημέρωσαν για την επικοινωνιακή στρατηγική που έχει αναπτυχθεί.  Συγκεκριμένα ανέλυσαν  το πλάνο ενεργειών, που θα υλοποιηθεί στην Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και τον τρόπο συμμετοχής των μεταποιητών παραγωγών σε αυτές (εμπορικές εκθέσεις, εβδομάδες εστιατορίων, συναντήσεις Β2Β, workshops, τηλεοπτικά spot, διαφήμιση, κοινωνικά δίκτυα κ.ά)

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γεύμα τριών πιάτων όπου τα προϊόντα ΠΟΠ/ΠΓΕ της δράσης και το γιαούρτι είχαν την τιμητική τους συνοδεία οίνων ΠΟΠ Νάουσα και ΠΓΕ Μακεδονίας.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Δημοσιογράφος Ελένη Κωνσταντίνου.