Σε θέση… μάχης βρίσκεται η Alpha Bank, προκειμένου να υποστηρίξει την επιχειρηματικότητα αλλά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, μέσα από την αύξηση των χορηγήσεων.

Το στίγμα των επόμενων κινήσεων, έδωσε προ ημερών ο Διευθύνων Σύμβουλος, Βασίλης Ψάλτης, ο οποίος τόνισε ότι η τράπεζα θα είναι παρούσα έτσι ώστε να στηρίξει την υγιή επιχειρηματικότητα και ταυτόχρονα να εκπαιδεύσει τους μεσαίους και μικρούς επιχειρηματίες, ενόψει των προκλήσεων και των ευκαιριών που παρουσιάζονται από τις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ.

Το ανώτατο στέλεχος της τράπεζας, επεσήμανε τους κινδύνους που δημιουργούνται λόγω της ακρίβειας, ωστόσο, έστειλε το μήνυμα ότι η οικονομία μπορεί να σταθεί στο… ύψος της, εφόσον υπάρξει δημοσιονομική πειθαρχία, προχωρήσει η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και απορροφηθούν με ταχύτατους ρυθμούς οι διαθέσιμοι πόροι, από τα ευρωπαϊκά και εγχώρια προγράμματα. Σε κάθε περίπτωση, δήλωσε ότι η Alpha, θα είναι παρούσα στις εξελίξεις και μάλιστα ήδη είναι προετοιμασμένη, για να πρωταγωνιστήσει στη χρηματοδότηση της οικονομίας.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Παρασκήνιο”