Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο Κόλιν Πάουελ σε ηλικία 84 ετών. Ο Στρατηγός που είχε υπηρετήσει ως υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Μπους, όντας ο πρώτος Αφροαμερικανός ΥΠΕΞ, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφαση των ΗΠΑ για την εισβολή τους στο Ιράκ το 2003.

Ο Kόλιν Πάουελ  υπήρξε επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επί προεδρίας Τζορτζ Μπους, αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον και σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας επί προεδρίας Ρόναλντ Ρίγκαν, αφήνοντας το ισχυρό αποτύπωμά του στην αμερικανική εξωτερική πολιτική, τα τελευταία χρόνια  του 20ου αιώνα και στις παρυφές του 21ου. Παρότι στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων, επί προεδρίας Τραμπ, ο Πάουελ είχε δηλώσει ότι δε θεωρεί πλέον τον εαυτό του μέλος του κόμματος των Ρεπουμπλικανών.

Ο Κόλιν Πάουελ ήταν πλήρως εμβολιασμένος σύμφωνα με την οικογένειά του και νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Γουόλτερ Ριντ στο Μέρiλαντ, δίνοντας την τελευταία και πιο σκληρή μάχη της ζωής του με τον ιο, υποκύπτοντας τελικά από τις επιπλοκές.