Συνεχίζουν τον προεκλογικό αγώνα για την κούρσα της διαδοχής οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, εν όψει των ανακοινώσεων του Γιώργου Παπανδρέου, που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη.

Οι προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού θα ανακοινωθούν αύριο με πιθανότερο σενάριο να “κατέβει”υποψήφιος ανεβάζοντας τον αριθμό των μνηστήρων στους έξι. Η αναμονή αυτή έχει δημιουργήσει εκνευρισμό και σε υποστηρικτές του, που θεωρούσαν ότι θα μπορούσε να έχει ανακοινωθεί η απόφαση Παπανδρέου νωρίτερα.Ήδη πάντως έχουν ξεκινήσει οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για τις απαιτούμενες υπογραφές, που χρειάζονται για την υποψηφιότητά του. Ο Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κάνει δήλωση για όποιες αποφάσεις λάβει, το απόγευμα ή το βράδυ της Τετάρτης.

Στο μεταξύ, οι υπόλοιποι “σίγουροι” υποψήφιοι συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα τους. ο Ανδρέας Λοβέρδος άρχισε τις περιοδείες του, καθώς βρίσκεται στη Ζάκυνθο από χθες.  Ο Νίκος Ανδρουλάκης εξακολουθεί τη συλλογή υπογραφών, τις οποίες θα καταθέσει την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα μεταβεί στην Ηλεία και  από εβδομάδα θα πυκνώσει τις εμφανίσεις και τις περιοδείες του. Ο Χάρης Καστανίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι θα είναι υποψήφιος μέχρι τέλους. Ο Παύλος Γερουλάνος πάλι, είναι πολύ κοντά στο να μαζέψει το νούμερο των 5.000 υπογραφών. Ο Παύλος Χρηστίδης από πλευράς του, δηλώνει ότι δεν κάνει πίσω και εξακολουθεί να μαζεύει υπογραφές από τα μέλη της ΚΕ, ενώ στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, δίνει συνεντεύξεις. Όσο για τον Ο Βασίλη Κεγκέρογλου, παρότι δηλώνει ότι έχει μαζέψει τις υπογραφές που χρειάζεται, βρίσκεται εν αναμομή αποφάσεων Παπανδρέου.

Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκε την Τρίτη, ότι όσο το κίνημα θα βρίσκεται σε αυτό το μεταβατικό στάδιο, μέχρι την εκλογή ηγεσίας, χρέη εκπροσώπου του θα εκτελεί ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης.