Οι γιατροί που εργάζονται στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα περιφερειακά ιατρεία και στο ΕΚΑΒ απεργούν αύριο, 21 Οκτωβρίου, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών με αίτημα τους την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με στάση εργασίας 8πμ – 3μμ στα νοσοκομεία Αττικής και 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Η ΠΟΕΔΗΝ Στις 8:30 πμ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία “ΜΑΒΙΛΗ” και πορεία προς Μαξίμου, Βουλή, Υπουργείο Υγείας, ενώ η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για τραγικές ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία και τεράστια αναμονή για τα απλά ιατρικά ραντεβού και για τα προγραμματισμένα χειρουργεία, που ξεπερνούν σε αρκετές περιπτώσεις το ένα έτος.

Οι δύο Ομοσπονδίες αιτούνται επαρκή χρηματοδότηση, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων και κατάργηση του απαράδεκτου μέτρου της αναστολής εργασίας, των ανεμβολίαστων υγειονομικών.