Με ανακοίνωση του, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, επισημοποίησε την επικείμενη απόσυρσή του από την υποψηφιότητα για την προεδρία του κόματος.

Όπως αναμενόταν, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ, βγαίνει εκτός κούρσας κι εμμέσως πλην σαφώς, στηρίζει την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ξεκαθαρίζοντας πάντως, πως δε θα «μεταβιβάσει» τις υπογραφές του.

«Όπως είχα δηλώσει με ειλικρίνεια και παρρησία, έγκαιρα και δημοσίως, η υποψηφιότητα του Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα, όχι μόνο στο Κίνημα Αλλαγής αλλά και σε όλο το πολιτικό σκηνικό της χώρας.»τόνισε στο πιο χαρακτηριστικό σημείο της δήλωσής του, που καταδεικνύει την προτίμισή του.

Ο Β. Κεγκέρογλου στις δηλώσεις του κατέστησε σαφές,  πως προτεραιότητά του είναι  η ενότητα, η μαζική συμμετοχή και η λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει θετική αναφορά στην απερχούσα πρόεδρο Φώφη Γεννηματά, αλλά και να ευχαριστήσει τους χιλιάδες πολίτες, συντρόφους και συντρόφισσες που τον στήριξαν.