Τη δική τους εκδοχή για την αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στον θάνατο του 20χρονου Ρομά στο Πέραμα εκθέτουν οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην καταδίωξη του κλεμμένου Ι.Χ.

Οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που άνοιξαν πυρ στο Πέραμα, καθώς το όχημα πραγματοποιούσε όπισθεν, εξαπολύοντας τουλάχιστον 40 σφαίρες και σκοτώνοντας τον νεαρό Ρομά, υποστηρίζουν πως ενήργησαν ευρισκόμενοι σε άμυνα.

«Βλέποντας την πορεία του HYUNDAI πήδηξα από τη μηχανή και έτρεξα να πάρω κάλυψη. Γύρισα και είδα το HYUNDAI να χτυπάει και στην κυριολεξία να ”καβαλάει” τη μηχανή που οδηγούσε ο οδηγός μου, ο οποίος εκείνη τη στιγμή σερνόταν για να αποφύγει να τον πατήσει το αυτοκίνητο», σημειώνει ένας από τους κατηγορούμενους αστυνομικούς.

Πέραμα: Τα ερωτήματα για την καταδίωξη και τον θάνατο του 20χρονου Ρομά -Τι κατέθεσε ένας από τους 7 αστυνομικούς
«Εγώ εκείνη τη στιγμή, βλέποντας αυτό το πράγμα, έβγαλα το όπλο μου και έριξα τρεις φορές προς το αυτοκίνητο», συμπληρώνει ο συνοδός του αστυνομικού που φαίνεται πως κινδύνευσε περισσότερο από την πορεία του οχήματος των υπόπτων.

Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ, με συνέπεια ο 20χρονος να βρει τραγικό θάνατο, με δύο τραύματα στον πνεύμονα και την κοιλιά.

«Με έριξε στο οδόστρωμα»
Άλλος αστυνομικός που βρέθηκε μπροστά στην πορεία του λευκού αυτοκινήτου καταθέτει: «Όταν έκανε όπισθεν, ο συνοδός μου πήδηξε από τη μηχανή και εγώ προσπάθησα να κάνω κάποια βήματα προς τα πίσω με τη μηχανή για να αποφύγω τη σύγκρουση, αλλά δεν τα κατάφερα».

Ο ίδιος συμπληρώνει για τα λεπτά που οδήγησαν στο μοιραίο περιστατικό στο Πέραμα: «Χτύπησε τη μηχανή που οδηγούσα, με έριξε στο οδόστρωμα και η μηχανή έπεσε πάνω μου και με πλάκωσε. Το όχημα συνέχισε να έρχεται προς τα πάνω μου με σκοπό να με εξουδετερώσει, αλλά ευτυχώς ο συνοδός μου σύρθηκε και πρόλαβε να με τραβήξει για να με πάρει από το σημείο λίγο πριν με χτυπήσει το αμάξι».

«Προσπάθησε να φύγει κάνοντας αναστροφή»
«Προσπάθησε να φύγει κάνοντας αναστροφή, αλλά δεν μπορούσε γιατί τον εμπόδιζε μια μηχανή που είχε σφηνωθεί μπροστά από το όχημα. Το όχημα δηλαδή είχε πατήσει τη μηχανή και για αυτό δυσκολευόταν να περάσει από πάνω» αναφέρει τρίτος αστυνομικός, από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

«Μάλιστα πιστεύω αυτός ήταν ο λόγος που ο συνάδελφος σώθηκε, αφού βρήκε την ευκαιρία να συρθεί ουσιαστικά και να απομακρυνθεί από το μπροστινό μέρος του αμαξιού», καταθέτει ένας τρίτος εμπλεκόμενος αστυνομικός.

Όπως λέει, ο οδηγός του ΙΧ «… εμβόλισε την μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαινε ο υπαρχιφύλακας Γ… ρίχνοντάς τον κάτω. Η μοτοσυκλέτα σφηνώθηκε κάτω από το αυτοκίνητο, αλλά ο οδηγός συνέχισε την πορεία του για να πατήσει τον Γ….., ο οποίος βρισκόταν στο οδόστρωμα, με προφανή σκοπό να τον σκοτώσει για να ξεφύγει. Ταυτόχρονα στο εμπρόσθιο μέρος του αυτοκινήτου βρισκόταν και ο Φ……. (αστυνομικός), κατά του οποίου κινήθηκε επίσης με σκοπό να τον παρασύρει και αυτόν για τον ίδιο λόγο» αναφέρει στην κατάθεσή του ο 25χρονος υπαστυνόμος «αλλαγάρχης» της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής, που ενεπλάκη στην καταδίωξη και κατηγορείται για τον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου.

Επικίνδυνοι ελιγμοί από το λευκό HYUNDAI
«Όταν μπήκαμε και εμείς στη Λ. Αθηνών ενσωματωθήκαμε με τις υπόλοιπες ομάδες και ήμασταν συνολικά 5 μηχανές. Θέλω να σας πω πως καθ’ όλη τη διάρκεια που το ακολουθούσαμε, το λευκό HYUNDAI πήγαινε με πάρα πολύ μεγάλη ταχύτητα και εκτελούσε πολύ επικίνδυνους ελιγμούς. Επίσης, αρκετές φορές προσπάθησε να μας εμβολίσει για να σταματήσουμε να τον ακολουθούμε» αναφέρει αστυφύλακας για τα όσα διαδραματίζονταν κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ενώ ένας άλλος σημειώνει: «… Όση ώρα το ακολουθούσαμε, διαρκώς προσπαθούσε είτε να μας αποφύγει με απότομους ελιγμούς είτε να μας κάνει να πέσουμε πάνω του πατώντας απότομα φρένο».

Διαβάστε επίσης: