Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και δέους, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κι ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Αναστάσιος Σπανός, πραγματοποίησαν σήμερα (26/10) την επίσημη έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο, ανήμερα της εορτής του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου και της επετείου απελευθέρωσης της πόλης.

Υπό τους παιανισμούς της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κι ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού ύψωσαν την ίδια σημαία που είχε τοποθετηθεί στον Λευκό Πύργο το 2012, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης. Η σημαία αυτή φυλάσσεται στο Πολεμικό Μουσείο και παραχωρήθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης για τη σημερινή επετειακή εκδήλωση.

Η έπαρση της σημαίας έγινε παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Οικονόμου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στραγηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ενώ στην τελετή παρέστη τιμητικό άγημα μαθητών της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).