«Δεν ξέρω ποιος την είχε, αλλά να την πάρουν πίσω».

Με έντονο τρόπο αντέδρασε ο Ηλίας Μόσιαλος στις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να είναι έτοιμη για εκστρατεία πειθούς μέσω μαζικών καθημερινών sms σε ανεμβολίαστους.

«Δεν είναι καλή ιδέα, δεν ξέρω ποιος την είχε, αλλά να την πάρουν πίσω» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ-1 ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας στο LSE.

«Δηλαδή αυτό έλειπε από τους ανεμβολίαστους; Το sms; Οταν έχει γίνει τόση συζήτηση και τόση ενημέρωση;» διερωτήθηκε.

Εκτίμησε μάλιστα ότι θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, ενώ επεσήμανε και το ζήτημα που θα ανακύψει με τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών. «Πριν αρχίσουμε να συζητάμε νέα μέτρα, τα οποία μπορεί να χρειαστούν, αλλά ας αρχίσουμε πρώτα να εφαρμόζουμε όσα υπάρχουν, συστηματικά. Κι αυτό είναι θέμα κυρίως της πολιτείας» σημείωσε.

Ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι η προσπάθεια δεν πρέπει να γίνεται σε ατομικό επίπεδο και μάλιστα με χρήση προσωπικών δεδομένων, επισημαίνοντας πως απαιτείται κοινή προσπάθεια πολιτείας αυτοδιοίκησης για να ενταθεί η ενημέρωση ως προς τον εμβολιασμό.

Δείτε όσα είπε στον ΑΝΤ1

Όπως είχε μεταδώσει ο ΣΚΑΪ το Σάββατο, η κυβέρνηση μελετά να ξεκινήσει από αύριο Δευτέρα 1 Νοεμβρίου εκστρατεία πειθούς, στέλνοντας καθημερινά μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα 450.000 ανεμβολίαστων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα προσωπικά δεδομένα παραχωρήθηκαν από την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ