Στο «τραπέζι» νέα εμπόδια για τους ανεμβολίαστους.

Νέους περιορισμούς στην είσοδο των ανεμβολίαστων σε μεικτούς ανοιχτούς χώρους είναι στο τραπέζι των υπό εξέταση μέτρων, τα οποία δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν και μέσα στην εβδομάδα.

Σε καφέ – μπαρ και εστιατόρια που λειτουργούν και σε εξωτερικό χώρο αναμένεται να μεγαλώσουν οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών και να κάθονται σε αυτά λιγότερα άτομα.

Επιπλέον, εφόσον οι εξωτερικοί χώροι είναι κλεισμένοι με τέντες και πλαϊνά προστατευτικά, αναμένεται να λογίζονται ως κλειστοί, κι έτσι να μην επιτρέπεται πλέον οι είσοδος σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Οι έλεγχοι για το αν οι ιδιοκτήτες τσεκάρουν τους πελάτες για πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης σχεδιάζεται να πυκνώσουν και οι «καμπάνες» για τους παραβάτες θα είναι βαριές και θα φτάνουν ως και το «λουκέτο».

Παράλληλα συζητείται στους εξωτερικούς χώρους να απαγορευτεί και πάλι η μουσική.

Βέβαιο θεωρείται επίσης ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι για να προσέλθουν στην εργασία τους θα πρέπει να κάνουν 2 αντί για 1 rapid test την εβδομάδα, με το κόστος να επιβαρύνει τους ίδιους.

Ειδικά για τους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία υπάρχουν συζητήσεις για ακόμη πιο συχνό διαγνωστικό έλεγχο (ως και 3 rapid test εβδομαδιαίως).

Σε ακραίες περιπτώσεις, δηλαδή σε περιοχές εξαιρετικά επιβαρυμένες και σε αριθμό κρουσμάτων και σε εισαγωγές ή διασωληνωμένους, υπάρχουν εισηγήσεις ακόμη και για κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων και μπαρ.