Η σύγχρονη Ιχθυόσκαλα του Βόλου, έργο του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, εγκαινιάσθηκε τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Νίκου Παπαθανάση, του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα Κρατικής Αγωγής και Αποκατάστασης φυσικών καταστροφών κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων  κυρίας Ζέτας Μακρή, του Διευθύνοντος Συμβούλου του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) κ. Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κώστα Αγοραστού.

Στην ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ κ. Απόστολος Αποστολάκος, επισήμανε ότι «η νέα Ιχθυόσκαλα θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του ιχθυεμπορίου προς την Κεντρική Ελλάδα και τους όμορους νομούς και θα έχει οφέλη για την τοπική κοινωνία». Όπως ανέφερε, «στην Ιχθυόσκαλα υπάρχει άμεση πρόσβαση για τα φρέσκα ψάρια και αλιεύματα του Παγασητικού υπό συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας». Σημείωσε δε, ότι έχουν σχεδιαστεί και τοπικές δράσεις για τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων (Food Waste) και την αξιοποίηση των αδιάθετων ποσοτήτων σε κοινωνικές δομές.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης χαρακτήρισε τη νέα Ιχθυόσκαλα Βόλου ως αναπτυξιακό γεγονός, ενώ όπως συμπλήρωσε «παρέχει καλύτερες υπηρεσίες και καλύτερες τιμές προς τους καταναλωτές και προάγει τον ανταγωνισμό». Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία του αναπτυξιακού νόμου, ο οποίος ανεβάζει τα ποσοστά στήριξης στην περιφέρεια και μειώνει σημαντικά τα ποσοστά στήριξης στο κέντρο».

Από την πλευρά του, ο CEO του Υπερταμείου, κ. Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, ανέφερε: «Η απόκτηση μιας σύγχρονης Ιχθυόσκαλας ήταν μια εκκρεμότητα ετών για την ιστορική πόλη του Βόλου. Παράλληλα, αποτελούσε διαχρονικό αίτημα όλων όσοι εμπλέκονται με το ιχθυεμπόριο μέσω του λιμανιού της πόλης», ενώ πρόσθεσε ότι «Για το Υπερταμείο, που πιστεύει ότι η βιώσιμη ανάπτυξη περνά μέσα από σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές, εγκαταστάσεις όπως αυτές της Ιχθυόσκαλας Βόλου αποτελούν πρότυπο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες οικονομικές και κοινωνικές απαιτήσεις».

O Πρόεδρος του ΟΚΑΑ, κ. Χρήστος Κρομμύδας δήλωσε ότι «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που πετύχαμε τον πρώτο στόχο που θέσαμε ως νέα διοίκηση του οργανισμού και συνεχίζουμε για την υλοποίηση των δύο ακόμα επιπλέον στρατηγικών στόχων, δηλαδή τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και των υπηρεσιών της αγοράς του Ρέντη και την ενίσχυση του προσωπικού του Οργανισμού».

Μια σύγχρονη δομή

Η λειτουργία της ιχθυόσκαλας, μετά το πέρας των εργασιών και της μετεγκατάστασης των ιχθυεμπόρων λύνει το χρόνιο πρόβλημα των επαγγελματιών αλιέων, εξασφαλίζοντας το εισόδημά τους και δίνοντας λύσεις στην ιχθυοπαραγωγή και στη διακίνηση του αλιευτικού προϊόντος.

Η σύγχρονη υποδομή έχει τη δυνατότητα να καλύπτει τις ανάγκες – εκτός της Μαγνησίας – της Θεσσαλίας και των γειτονικών νομών, διαδραματίζοντας κεντρικό ρόλο στην εμπορία των αλιευτικών προϊόντων της χώρας.

Στις εγκαταστάσεις λειτουργεί σύγχρονη αίθουσα δημοπράτησης αλιευμάτων, γραφεία διοίκησης και υπηρεσιών. Επίσης, έχουν κατασκευαστεί μηχανοστάσιο, αντλιοστάσιο και αποθήκες παραγωγών, ενώ υπάρχει παρακολούθηση των συνθηκών ψύξης στους θαλάμους συντήρησης αλιευμάτων.

Οι 11 ιχθυόσκαλες του ΟΚΑA ανά την Ελλάδα,  διασφαλίζουν την ποιότητα, την ασφάλεια και την αξιοπιστία των ιχθυο-εμπορευμάτων που διακινούνται. Ταυτόχρονα, συμβάλλουν στην τόνωση της οικονομίας κάθε περιοχής οπού λειτουργεί η εκάστοτε Ιχθυόσκαλα.

Ώρες λειτουργίας ιχθυόσκαλας:

Kαθημερινές και Σάββατα από τις 03:00 έως τις 09:00