Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου ο Κώστας Μπακογιάννης  θα συμμετάσχει σε συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί το πρωί στο Glasgow City Chambers (Δημαρχείο της Γλασκώβης), μαζί με τον Τζόν Κέρι, τον Αμερικανό ειδικό επιτετραμμένο για το κλίμα στην κυβέρνηση του Τζον Μπάιντεν και τον περίφημο Βρετανό αρχιτέκτονα Νόρμαν Φόστερ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, είναι μέλος μίας επιλεγμένης ομάδας δέκα δημάρχων από όλον τον κόσμο που έχουν κληθεί να συμμετάσχουν σε αυτή τη συζήτηση. Την εκδήλωση διοργανώνει η Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (UNECE) και σε αυτή αναμένεται να συζητηθούν θέματα γύρω από το πώς οι πόλεις μπορούν να γίνουν κλιματικά ανθεκτικές καθώς επανέρχονται από την περίοδο της Covid και πώς η πολιτική και η διπλωματία μπορούν να συμβάλλουν σε αυτόν τον μετασχηματισμό.

Ο Κ. Μπακογιάννης έφθασε στη Γλασκώβη με τρένο από το Λονδίνο, μαζί με άλλους 11 δημάρχους μεγάλων πόλεων, οι οποίοι επέλεξαν αυτόν τον συμβολικό τρόπο για τη μετάβαση τους. Ανάμεσά τους ήταν ο Sadiq Khan δήμαρχος του Λονδίνου, η δήμαρχος Παρισίου Anne Hidalgo, της Στοκχόλμης Anna König Jerlmyr, ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Eric Garcetti και της Βαρκελώνης Ada Colau, όλοι τους μέλη του Δικτύου C40 για την κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Δήμο Αθηναίων, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του με το τρένο, ο κ. Μπακογιάννης συναντήθηκε με κάποιους από τους ομολόγους του, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για την κλιματική στρατηγική των δήμων και τις καινοτόμες βιώσιμες λύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και την προοπτική πιθανών συνεργασιών προς όφελος της Αθήνας.

Ο Δήμος Αθηναίων τονίζει επίσης, ότι από τον περασμένο Ιούλιο, ο κ. Μπακογιάννης είχε την πρωτοβουλία και όρισε την πρώτη επικεφαλής Αντιμετώπισης Αστικής Υπερθέρμανσης (Chief Heat Officer) στον Δήμο, καθιστώντας έτσι την Αθήνα την πρώτη ανάμεσα στις πόλεις της Ευρώπης και μόλις τη δεύτερη σε όλο τον κόσμο, μετά τη Miami-Dade της Φλόριντα στις ΗΠΑ, που έχει πάρει τέτοια απόφαση. Οι εργασίες της παγκόσμιας Διάσκεψης στη Γλασκώβη θα ολοκληρωθούν στις 12 Νοεμβρίου.