Τους φόβους της για την πορεία της πανδημίας εξέφρασε με δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

«Όλοι φοβόμαστε έκρηξη κρουσμάτων. Και το αναρωτιόμαστε και το φοβόμαστε. Δεν υπάρχει τρόπος να το προβλέψουμε, αλλά φαίνεται ότι τα πράγματα δεν είναι καλά» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε στην κατάσταση στο σύστημα υγείας και εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, στη Βόρεια Μακεδονία και τη Θράκη υπάρχουν λίγα κρεβάτια για ασθενείς Covid19.

«Οι ανάγκες μας κάνουν να μετατρέπουμε το σύστημα και το ιδιωτικό και το δημόσιο. Είναι σημαντικό να το προλάβουμε», τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν τα μέτρα που πάρθηκαν θα μπορούν να προλάβουν μια ενδεχόμενη επιδείνωση δήλωσε: «Για να προλάβουμε κάτι, πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί». «Ό,τι μέτρα και να βάλουμε εάν ο καθένας από εμάς δεν προσέξει δεν θα έχουμε το αναμενόμενο αποτέλεσμα», ενώ τόνισε, ότι δε θα χρειαστούν περιοριστικά μέτρα γιατί όπως εξήγησε και στις κοινότητες με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού έχουμε πάνω – κάτω ένα 50% εμβολιασμού.

Αναφερόμενη στους ανεμβολίαστους η κ. Γκάγκα εξήγησε ότι οι στόχοι είναι να είμαστε προσεκτικοί όλοι και διευκρίνισε, ότι όπου υπάρχει χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα και νοσηλείες αλλά και θανάτους.

Τέλος, αναφέρθηκε στην μεγάλη ανάγκη να τηρούμε τα μέτρα, να προσέχουμε τις επαφές, να φοράμε μάσκα και να εμβολιαστούμε. «Όχι μόνο να εμβολιαστούμε για πρώτη φορά. Αλλά και όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο, να κάνουν την τρίτη δόση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε όσα είπε