Οι ακόμη πιο «σκληρές» προτάσεις των ειδικών που απορρίφθηκαν.

Η εκρηκτική εικόνα της πανδημίας του κορονοϊού, με συνεχή “μαύρα” ρεκόρ οδήγησε μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις, τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, όσο και στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, την επιβολη περιορισμών στους ανεμβολίαστους σε όλη τη χώρα, και όχι μόνο σε “κόκκινες” περιοχές.

Έτσι από το ερχόμενο Σάββατο όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και στις εκκλησίες, θα είναι υποχρεωμένοι με δύο rapid test ή μοριακό εβδομαδιαίως.

Σε όλους τους χώρους διασκέδασης, τα εμπορικά καταστήματα, τα κομμωτήρια, στις τράπεζες και στις δημόσιες υπηρεσίες θα εισέρχονται επίσης με rapid test ή μοριακό. Το μέτρο δεν αφορά αγορές τροφίμων (super market), φαρμακεία και την εκτέλεση θρησκευτικών καθηκόντων.

Παράλληλα, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε σχέση με τα καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα, με τα πρόστιμα να ξεκινούν από 5.000 ευρώ και να φτάνουν μέχρι και το λουκέτο.

Ποινές προωθούνται και για τις ομάδες αν δεν τηρείται η χρήση μάσκας και οι άλλοι περιορισμοί που ισχύουν για τα γήπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το newsit.gr, ήταν αρκετοί οι επιστήμονες που εισηγήθηκαν πιο σκληρά μέτρα, όπως η απαγόρευση της μουσικής στις “κόκκινες” περιοχές αλλά και απαγορευτικό στην είσοδο ανεμβολίαστων σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια και σούπερ μάρκετ σε περιοχές εξαιρετικά επιβαρυμένες, όπως είναι η Βόρεια Ελλάδα.