Ο Γενικός Γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3 διευκρίνισε πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν λήγει με την παρέλευση εξαμήνου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η τρίτη δόση εμβολιασμού έχει επιστημονική ουσία και όχι διοικητική. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να τεθεί ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ότι έχει ξεκινήσει μια συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα για τον χρόνο, για τον οποίον καλύπτεται ο εμβολιασμένος. «Εμείς είμαστε έτοιμοι για να διαμορφώσουμε αναλόγως την ισχύ του πιστοποιητικού. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού, αλλά είναι κατανοητό ότι μετά από έναν χρόνο από τη δεύτερη δόση του, κάποιος δεν μπορεί να έχει την ίδια ασφάλεια που είχε στο εξάμηνο», επισήμανε.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι σήμερα και τις δυο προηγούμενες μέρες υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχεία όσον αφορά τον εμβολιασμό αφού προχθές κλείστηκαν 20.000 ραντεβού.

Χθες κλείστηκαν 15.000 και σήμερα θα κινηθούν περίπου στα ίδια επίπεδα.

Παράλληλα έχουν κλειστεί τις δυο τελευταίες μέρες πάνω από 65.000 ραντεβού για τρίτη δόση ένα και τα σημερινά ραντεβού πηγαίνουν πολύ καλά.