Σε μία ουσιαστική πρωτοβουλία στήριξης της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού, προχώρησε η ΕΥΔΑΠ, προσφέροντας στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» τον πιο εξελιγμένο αξονικό τομογράφο που διαθέτει αυτή τη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι σχεδιασμένος να απευθύνεται σε όλους τους ασθενείς και να παρέχει καθοριστική διαγνωστική ακρίβεια, ανεξαρτήτως κλινικής περιοχής.

Λόγω των μοναδικών ιδιοτήτων του, παρέχει απεριόριστη κάλυψη ολόκληρων οργάνων σε ελάχιστο χρόνο, με εξαιρετικά χαμηλές δόσεις ακτινοβολίας για τον ασθενή, επιτρέποντας την απεικόνιση πολύ δύσκολων περιπτώσεων, με άρτιας ποιότητας αποτέλεσμα, που μέχρι πρότινος ήταν απαγορευτικό.

Το νέο αυτό σύστημα αξονικής τομογραφίας, χρησιμοποιεί αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και τα ειδικά τεχνολογικά χαρακτηριστικά του, παρέχουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας σε κάθε εξέταση όσο απαιτητική και αν είναι, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους ασθενείς να απολαμβάνουν τα οφέλη του, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους.

Στα εγκαίνια έδωσαν το παρών ο υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μίνα Γκάγκα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Χάρης Σαχίνης, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Αναστάσιος Τόσιος καθώς και ο Διοικητής του ΓΝΝΘΑ ‘’Η Σωτηρία’’ κ. Σωκράτης Μητσιάδης, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια κα Άννα Κρεμμύδα, καθώς και άλλα στελέχη τού νοσοκομείου.

Να τονίσουμε, ότι ήδη από το Μάρτιο του 2020, η ΕΥΔΑΠ προχώρησε σε δωρεά ύψους  €2,5 εκατ. για τη στήριξη της εθνικής προσπάθειας να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση.

Ο Διοικητής του ‘’ Σωτηρία’’ κ. Σωκράτης Μητσιάδης, δήλωσε για το θέμα: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ένα νοσοκομείο πρώτης γραμμής όπως το ΓΝΝΘΑ ‘’Η Σωτηρία’’, να διαθέτει ιατρικό εξοπλισμό αιχμής και να μπορεί να απαντά στις ανάγκες των συμπολιτών μας προσφέροντας υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες υγείας. Σε μία περίοδο που το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται πρωτόγνωρα, είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτή τη δωρεά και ελπίζουμε οι ενέργειες στήριξης να συνεχίσουν να γίνονται πράξη».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Χάρης Σαχίνης δήλωσε από πλευράς του: «Με πλήρη συνείδηση του ρόλου μας και υπευθυνότητα, ανταποκρινόμαστε ουσιαστικά σε σημαντικές κοινωνικές ανάγκες δίνοντας προτεραιότητα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μια τόσο ουσιαστική συνεισφορά ολοκληρώνεται και τίθεται στη διάθεση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη».

Ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι μία εταιρεία όπως η ΕΥΔΑΠ δείχνει απόλυτα το κοινωνικό της πρόσωπο και σήμερα μπορούμε να είμαστε ιδιαιτέρως ευχαριστημένοι και χαρούμενοι που ένα από τα καλύτερα μηχανήματα τα οποία υπάρχουν, βρίσκεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, βρίσκεται στο Νοσοκομείο Σωτηρία. Η πανδημία έδειξε ότι υπήρξε μεγάλη ευαισθητοποίηση σε εταιρείες για δωρεές και το μεγάλο στοίχημα της πολιτικής ηγεσίας είναι να συνεχιστεί όλη αυτή η δραστηριότητα και μετά την πανδημία ώστε επιτέλους να καταφέρουμε να δομήσουμε ένα τέτοιο Εθνικό Σύστημα Υγείας με τέτοιες παροχές και σε υλικοτεχνική υποδομή αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό που να μπορούν να παρέχουν την καλύτερη δυνατή ασφάλεια στο κομμάτι της υγείας του ασθενούς. Και πάλι ευχαριστούμε την εταιρεία και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το μηχάνημα θα εξυπηρετήσει το δημόσιο αγαθό της Υγείας».