Έκκληση απηύθυνε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας  Μίνα Γκάγκα,  σε όλους να εμβολιαστούν και ειδικά στις έγκυες.

«Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων έχουμε σήμερα, έχουμε πάρα πολύ μεγάλη διασπορά κρουσμάτων», τόνισε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, απευθύνοντας έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν και ειδικά στις έγκυες. Υπογράμμισε δε, πως δεν υπάρχει κανείς διασωληνωμένος σε ράντζο.

Ανακοίνωσε δε ότι στην 3η ΥΠΕ, «σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 92 ασθενείς και το 93% είναι ανεμβολίαστοι. Σε θαλάμους με υψηλή ροή οξυγόνου νοσηλεύονται 30 ασθενείς με την πλειοψηφία ανεμβολίαστοι, 432 ασθενείς σε κοινούς θαλάμους με το 77% να είναι ανεμβολίαστοι». Στην 4η ΥΠΕ, «νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 67 ασθενείς, το 91% ανεμβολίαστοι, και σε κοινούς θαλάμους 405 ασθενείς, το 73% ανεμβολίαστοι» και στην 5η ΥΠΕ, «το 69% των ασθενών σε κοινούς θαλάμους είναι ανεμβολίαστοι».

Η Μίνα Γκάγκα ρωτήθηκε τι θα γίνει με τα παιδιά κάτω των 12 ετών και τα self test που θα πρέπει να κάνουν για να μπαίνουν σε καταστήματα. Της ζητήθηκε να αναφέρει ποιος θα τα πληρώνει κι αν η κυβέρνηση έχει μεριμνήσει σχετικά μ’ αυτό το θέμα, καθώς τα νέα μέτρα μπαίνουν σε ισχύ από το Σάββατο. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επιφυλάχθηκε να απαντήσει, αλλά επισήμανε ότι στην κυβέρνηση ασχολούνται μ’ αυτό το ζήτημα και άμεσα θα υπάρξουν διευκρινίσεις.