Τη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιστημονικής επιτροπής που θα μελετήσει και θα προτείνει τροποποιήσεις στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βία, και ιδιαίτερα για τις «γυναικοκτονίες», προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Κατά την επεξεργασία, στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, του νομοσχεδίου του σχετικά με «τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας», ο κ. Τσιάρας, συντάχθηκε με τις ανησυχίες που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων σχετικά με τις «γυναικοκτονίες», τονίζοντας ότι δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο που βρίσκεται σε έξαρση.

«Το θέμα των γυναικοκτονιών, ένας όρος που και εγώ έχω χρησιμοποιήσει, είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα και μας προβληματίζει ιδιαίτερα η συχνότητά του. Είναι ένα ζήτημα που θέλει ολιστική αντιμετώπιση, γιατί δεν είναι θέμα μόνο ενός Ποινικού Κώδικα αλλά και του πως μπορεί αυτό το φαινόμενο που βρίσκεται σε έξαρση, να αντιμετωπιστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Σε πολύ μικρό διάστημα θα προτείνω τη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την ενδοοικογενειακή βία που θα προτείνει τροποποιήσεις, οι οποίες θα είναι όμως με ευαισθητοποίηση και στη σωστή κατεύθυνση, ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτό το απολύτως απαράδεκτο φαινόμενο, που δημιουργεί συνθήκες που μας γυρίζουν πίσω στο παρελθόν. Είναι ένα φαινόμενο απαράδεκτο να συμβαίνει», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας.