Παράταση της προθεσμίας υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης από τις επιχειρήσεις για τα rapid tests, αλλά και μικρές ανατροπές, περιλαμβάνονται σε απόφαση του υπουργείου Εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, παρατείνεται έως τη Δευτέρα 8/11 στις 24.00 το βράδυ, η προθεσμία περί υποχρέωσης υποβολής των ανεμβολίαστων σε rapid tests, για το χρονικό διάστημα από 18-31 Οκτωβρίου.

Στη στήλη «Λόγοι δικαιολογημένης μη διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων νόσησης», προστίθενται οι εξαιρέσεις για όσους δεν παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία, για όσους έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο που καλύπτει την εβδομάδα αναφοράς και για όσους κατέχουν πιστοποιητικού νόσησης εν ισχύ, σύμφωνα με την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα εξαίρεσης εργαζομένων που έχουν απολυθεί ή έχουν παραιτηθεί, ενώ δίνεται η δυνατότητα διαγραφής και μη συμπερίληψης τους στην υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης από τις επιχειρήσεις. Για όσους έχουν ενταχθεί στη “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”, λαμβάνεται υπόψιν ο πραγματικός εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας, ενώ για επιχειρήσεις-εργοδότες εργαζομένων για τους οποίους δεν υφίσταται υποχρέωση υποβολής του εντύπου Ε4 στην «ΕΡΓΑΝΗ» (οικοδόμοι σε ιδιωτικά έργα, εργάτες γης, αλιεργάτες), δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης.

Δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα “Political”