Ένας κουκουλοφόρος ληστής εισέβαλε τα ξημερώματα σε λεωφορείο στην περιοχή του Βύρωνα και με την απειλή όπλου πήρε από τον οδηγό, ό,τι είχε πάνω του.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 6 σήμερα το πρωί. Ο 46χρονος οδηγός του ΟΣΥ, βρισκόταν στην αφετηρία στην οδο Καραολή και Δημητρίου και ετοιμαζόταν να ξεκινήσει το δρομολόγιό του. Στεκόταν έξω από το λεωφορείο της γραμμής 214, που εκτελεί το δρομολόγιο Ακαδημία – Ζωοδόχος Πηγή και κάπνιζε ένα τσιγάρο, όταν τον προσέγγισε ένας νεαρός και τον ρώτησε σε πόση ώρα θα αναχωρήσει. Ο 46χρονος του απάντησε σε δυο λεπτά και τότε ο άγνωστος μπήκε μέσα.

Τη στιγμή που μπήκε και ο οδηγός στο λεωφορείο, ο άνδρας πετάχτηκε μπροστά του, σήκωσε ένα πιστόλι και με τρεμάμενο χέρι, όπως κατέθεσε το θύμα, ζήτησε να του δώσει ό,τι είχε πάνω του. Χωρίς να προβάλλει αντίσταση ο 46χρονος, του έδωσε ένα εταιρικό κινητό και 15 ευρώ που είχε στην τσέπη του, εξηγώντας του, πως δεν είχε άλλα χρήματα. Ο δράστης άρπαξε τη λεία του και χάθηκε στα στενά της περιοχής.

Ο οδηγός στην κατάθεση που έδωσε περιέγραψε τον ληστή ως Έλληνα, περίπου 25 ετών, με ύψος γύρω στο 1.70 – 1.75, καστανά μαλλιά και μελαχρινός στο πρόσωπο που φορούσε μαύρα ρούχα και μαύρη κουκούλα.