Βίντεο-ντοκουμέντο από τον τραυματισμό του συναδέλφου τους πυροσβέστη μετά από ρίψη χειροβομβίδας κρότου-λάμψης από αστυνομικούς  την Παρασκευή ανέβασαν στη σελίδα τους στο facebook οι εποχικοί πυροσβέστες.

Στο βίντεο φαίνεται ο τραυματισμός του πυροσβέστη και το ματωμένο του χέρι αλλά και οι προσπάθειας των συναδέλφων του να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.


Το βίντεο συνοδεύεται από το εξής σχόλιο: “Σοκαριστικό βίντεο με το τραυματισμένο χέρι του συναδέλφου μας. Ευχόμαστε το χειρουργείο να πάει καλά”.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι περίπου 800 συγκεντρωμένοι πυροσβέστες επιχείρησαν να πλησιάσουν το χώρο του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Εκεί οι αστυνομικές αρχές τους απώθησαν, με ρίψεις νερού από το όχημα «Αίαντας» και τους απομάκρυναν από την Λεωφόρο Κηφισιάς. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 5 προσαγωγές.

Aν και από την ΓΑΔΑ αναφέρουν πως δεν έχουν σχετική ενημέρωση, ύστερα από επικοινωνία του NEWS 24/7 με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών, προκύπτει πως ο 28χρονος εποχικός πυροσβέστης από το Αγρίνιο, τραυματίστηκε στην παλάμη του χεριού του από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης της Αστυνομίας, έχει μεταφερθεί με ίδια μέσα στην ιδιωτική κλινική «Ιασώ General» και θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο σύμφωνα με τους ίδιους δεν διατρέχει κίνδυνο ακρωτηριασμού.

Τραυματίστηκε σοβαρά και φωτορεπόρτερ

Εκτός από τραυματισμό εποχικού πυροσβέστη έλαβε χώρα και τραυματισμός, σοβαρός μάλιστα, του φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ Ορέστη Παναγιώτου.

Ο φωτορεπόρτερ τραυματίστηκε μετά την εκτόξευση νερού από το εκτοξευτήρα της ΕΛΑΣ.

Η σχετική ανακοίνωση της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας αναφέρει τα εξής: “Κατά την διάρκεια των επεισοδίων που διαδραματίστηκαν στην συγκέντρωση των εποχιακών πυροσβεστών σήμερα στην Αθήνα , ο συνάδελφος Ορέστης Παναγιώτου φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ και μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής της ΕΦΕ , τραυματίστηκε (δεν υπάρχει η ακριβής ιατρική εκτίμηση έως αυτή την ώρα) από το ειδικό όχημα της Αστυνομίας με τον εκτοξευτήρα νερού, κατά την στιγμή της ρίψης του νερού σε ομάδα διαδηλωτών.

Ο συνάδελφος την στιγμή εκείνη βρισκόνταν στο συγκεκριμένο σημείο που επιλέγει από το χειριστή του οχήματος με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να τραυματιστεί στο πόδι, με τις πρώτες (πάντα ανεπίσημες) εκτιμήσεις να τον δείχνουν ιδιαίτερα σοβαρό. Η ΕΦΕ αφού του ευχηθεί περαστικά ελπίζοντας τα αποτελέσματα να δείξουν το ακριβώς αντίθετο από τις πρώτες εκτιμήσεις, δηλώνει την πλήρη συμπαράσταση στο μέλος της ΕΦΕ και της εξελεγκτικής επιτροπής”.