Η Βίκυ Σταμάτη πήρε τη μεγάλη απόφαση να αλλάξει το επώνυμο της και να πάρει το επίθετο του Άκη.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εκπομπής «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, την απόφαση αυτή την πήρε το καλοκαίρι του 2020, όταν η υγεία του συζύγου της είχε κλονιστεί και βρισκόταν σε νοσοκομείο, θέλοντας να του κάνει αυτό το «δώρο». Η ταυτότητα της άλλαξε τελικά τον Δεκέμβριο του 2020.

Σε με τη δικαστική διαμάχη που έχει με την ξαδέλφη του εκλιπόντος συζύγου της η οποία υποστήριξε ότι η σύζυγος του πρώην υπουργού έχει ευθύνη για τον θάνατό του, δήλωσε τα εξής, «Σε αντίθεση με αυτήν την κυρία, την ξαδέλφη του Άκη, η οποία επέλεξε να με κατηγορήσει με συνεντεύξεις σε εφημερίδες και διαδικτυακά κανάλια, εγώ επιλέγω τη νομική οδό για να αποκαταστήσω την αλήθεια. Εάν ο σύζυγος μου έζησε τόσο καιρό με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, το οφείλει αποκλειστικά και μόνο σε εμένα και όχι σε αυτήν την κυρία, την οποία ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε διώξει από το σπίτι μας».

Στην εκπομπή μίλησε και ο δικηγόρος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, Νίκος Αλεξανδρής, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν το παιδί της αν βλέπει σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων, τίτλους που να λένε ότι η μητέρα του σκότωσε τον πατέρα του. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αυτό ξεφεύγει από τα όρια της κακοήθειας και αγγίζει τα όρια της “δολοφονίας ψυχών”» και αυτός είναι ο λόγος που η πελάτης του επέλεξε να αμυνθεί καταθέτοντας μήνυση