Η Διεθνής Διάσκεψη για τη Λιβύη που θα πραγματοποιηθεί αύριο, (12/11) στο Παρίσι, αποτελεί γαλλική πρωτοβουλία και είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα προσκλήθηκε, κάτι που όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καταδεικνύει τη σημασία που αποδίδουν στη χώρα μας οι σύμμαχοι και Ευρωπαίοι εταίροι.

Η Τουρκία ανταποκρίθηκε στη σχετική πρόσκληση που της έγινε και θα συμμετάσχει και αυτή στη Διεθνή Διάσκεψη, όπου θα εκπροσωπηθεί από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Σεντάτ Ονάλ.

Στην παρέμβασή του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, θα επαναλάβει τις ελληνικές θέσεις για τη Λιβύη για τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έχει συμφωνηθεί για τη διεξαγωγή εκλογών, για πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας εκεχειρίας της 23ης Οκτωβρίου 2020 και για την απόσυρση όλων των ξένων στρατευμάτων, των ξένων δυνάμεων και των μισθοφόρων το συντομότερο δυνατόν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα βρίσκεται στη Γαλλία και στις 15:00 (τοπική ώρα), όπου και θα λάβει μέρος στη Διεθνή Διάσκεψη Κορυφής για τη Λιβύη. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 75ης επετείου ίδρυσης της UNESCO, στην έδρα του οργανισμού στο Παρίσι.