H Tουρκία συνεχίζει την προκλητική της ρητορική αφού ακόμα δεν μπορεί να ξεπεράσει το θέμα του ελληνικού εξοπλιστικού προγράμματος.

Ο Χουλουσί Ακάρ επανήλθε στις απειλές μέσω της υπενθύμισης της Μικρασιατικής καταστροφής.

«Όλα μπορούν να λυθούν με διάλογο, εξοπλίζονται εις βάρος του ελληνικού λαού. Δεν χρειάζονται αυτά. Το 1919 παρασύρθηκαν σε περιπέτειες και τα αποτελέσματα είναι γνωστά».

Ο Ερντογάν, Λίγες ώρες αφότου δήλωσε ότι θα εξορύξει τα πάντα σε Μαύρη Θάλασσα και ανατολική Μεσόγειο, για να συνδέσει τον νεοοθωμανικό αναθεωρητισμό του με το σήμερα και να ψέξει και τους κεμαλιστές που έχουν απομείνει και κάνουν…«αντιπολίτευση», αναφέρθηκε στα μέτωπα που βρέθηκε ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας Κεμάλ Ατατούρκ που σαν σήμερα έφυγε από την ζωή το 1938.

Η Αθήνα απέναντι στην τουρκική νευρικότητα συνεχίζει να ατσαλώνει τις στρατιωτικές της συμμαχίες. Ο ΑΓΕΕΘΑ επέστρεψε από την Ιορδανία όπου έγινε δεκτός και από τον βασιλιά Αμπντάλα.

Ελλάδα, Αίγυπτος, Κύπρος και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ετοιμάζονται για την μεγάλης κλίμακας άσκηση «Μέδουσα» που από την Κυριακή θα στείλει ένα ακόμα μήνυμα αποτρεπτικής ισχύος στην Άγκυρα.