Η ανθεκτικότητα που επέδειξε ο κλάδος των τροφίμων και ποτών «ακόμα και μέσα στην πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, αποδεικνύει ότι πατάει σε γερές βάσεις και κυρίως ότι διαθέτει εξαιρετικές δυνατότητες και προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και αύξησης των εξαγωγών» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός κατά το χαιρετισμό του στην έκθεση FOODTECH & ARTOZA 2021.

Ο αρμόδιος υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του πως «ο κλάδος της αγροδιατροφής μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για τον απαιτούμενο μετασχηματισμό του παραγωγικού μας μοντέλου και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων» ωστόσο για να γίνει αυτό είναι «απαραίτητη προϋπόθεση η επένδυση στις νέες τεχνολογίες, την καινοτομία, την εκπαίδευση και την κατάρτιση».

Γι’ αυτό, όπως είπε, «εμείς στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θέτουμε στο επίκεντρο της νέας Εθνικής Στρατηγικής Αγροτικής Ανάπτυξης τα ελληνικά προϊόντα, τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά».

Ο κ. Λιβανός σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει διασύνδεση του κλάδου των τροφίμων με αυτόν των αγροτών για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων «για τα προϊόντα, τους παραγωγούς, τις επιχειρήσεις, την οικονομία, τη χώρα μας» όπως δήλωσε.

Τέλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χαρακτήρισε «πραγματικό θησαυρό» τα ελληνικά προϊόντα τα οποία μπορούν να αποτελέσουν «ένα σπουδαίο brand μοναδικής αξίας και παγκόσμιας προβολής, δημιουργώντας σημαντικές επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες» και υπογράμμισε ότι στόχος είναι τα «ελληνικά προϊόντα να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη όσο το δυνατόν περισσότερων καταναλωτών και ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά».