Την εκκίνηση του 38ου αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ο οποίος πραγματοποιείται με τη θερμή υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής κήρυξε σήμερα στον Μαραθώνα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μαζί με την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα.

Στην έναρξη του Αγώνα παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μαραθώνα Σ. Τσίρκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αθ. Αυγερινός και ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα Γ. Ζαγάρης.

Στην αυθεντική διαδρομή των 42.195 μέτρων τρέχουν 9.800 δρομείς από 83 χώρες. Στη χρονική διάρκεια του αγώνα, έχει οριστεί όριο επτά ωρών και ο τερματισμός θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Εκεί οι δρομείς θα διανύσουν τα τελευταία 170 μέτρα της διαδρομής.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής:

«Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα που μαζί με την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα κηρύξαμε την εκκίνηση αυτής της πολύ σημαντικής διοργάνωσης, η οποία αποτελεί μια μεγάλη γιορτή αθλητισμού για όλη την Αττική. Μαζί με τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για τη συμμετοχή θέλω να υπογραμμίσω ότι ως Περιφέρεια Αττικής ,είμαστε αρωγοί σε αθλητικές δράσεις, οι οποίες προάγουν τα αθλητικά ιδεώδη και προσφέρουν δημιουργικές διεξόδους στις τοπικές κοινωνίες. Θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε έμπρακτα κορυφαία αθλητικά γεγονότα όπως ο αυθεντικός Μαραθώνιος που ενισχύουν  το brand name της Αττικής και ισχυροποιούν την εξωστρέφεια της. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές».