Σε παρέμβαση προέβη ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος  Πλιώτας, για την αντιδικονομική κλήση στην ανωμοτί κατάθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη.

Η κλήση αυτή πραγματοποιήθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί η άδεια από το Κοινοβούλιο, γεγονός που συνέβη «εκ προφανούς παραδρομής», όπως δήλωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πλιώτας επενέβη για τον σχετικό θεσμικό εσωτερικό έλεγχο κατά τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών, ενώ έχει αιτηθεί να του υποβληθούν σε αντίγραφα τα ενδιαφέροντα συναφή έγγραφα.

Να επισημάνουμε ότι, ο Π. Πολάκης απέστειλε σήμερα (15/11) επιστολή προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με την κλήση του σε ανωμοτί εξέταση. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, στην επιστολή του «ζητά από τον κ. Πλιώτα να προχωρήσει άμεσα σε πειθαρχικό έλεγχο και τιμωρία του εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Απ. Ανδρέου, που ήταν ο λειτουργός εκείνος που διέταξε προανάκριση και ζήτησε την ανωμοτί κατάθεση του βουλευτή εξαιτίας μήνυσης του Μένιου Φουρθιώτη».