«Αν μέχρι το βράδυ υπάρχουν κενά, από αύριο ξεκινά η διαδικασία επίταξης».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της επίταξης των ιδιωτών γιατρών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι «στη διάθεση των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας βρίσκονται φέτος 1.277 κλίνες ΜΕΘ σε σχέση με τις 557 που υπήρχαν το 2019.

Επίσης, όπως έγινε και στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας έτσι και τώρα η κυβέρνηση προχωρά σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για τη νοσηλεία non covid αλλά και covid περιστατικών. Ήδη 11 ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τον Βόλο, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και την Κοζάνη έχουν διαθέσει για τη νοσηλεία covid περιστατικών πάνω από 400 κλίνες, έχουν διαθέσει 231 κλίνες για non covid περιστατικά ενώ όπως είπα και σε προηγούμενη ενημέρωση το σύνολο των ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα βρίσκεται στη διάθεση του ΕΣΥ.

Επιπλέον το υπουργείο Υγείας έχει δώσει κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να ενισχύσουν προσωρινά το Σύστημα Υγείας. Σήμερα το βράδυ αναμένουμε τα οριστικά αποτελέσματα της κίνησης αυτής, τις απαντήσεις από τους ιατρικούς συλλόγους προς την κατεύθυνση αυτή. Ανάλογα με τα κενά που υπάρχουν το υπουργείο Υγείας είναι έτοιμο και από αύριο ξεκινά σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις η διαδικασία επίταξης των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Παράλληλα βρίσκονται στη διάθεση της χώρας μας μετά από την έγκριση από τον ΕΜΑ μονοκλωνικά φάρμακα που θα χορηγούνται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα όπως οι ειδικοί κρίνουν από το αμέσως επόμενο διάστημα».