Με την καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία ολοκληρώνεται ο τριήμερος εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου.

Φοιτητές, συλλογικότητες και απλοί πολίτες συμμετέχουν, στη μεγάλη πορεία. Από τις μία το μεσημέρι κιόλας, όπου οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν, οι φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο του ιδρύματος. Οι φοιτητές κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη και ανέμεναν εκεί, μέχρι να συγκεντρωθεί ο κύριος όγκος της πορείας.

Ήδη, έχει σταματήσει η κυκλοφορία στην Πατησίων και στην οδό Σταδίου καθώς και στη Βασ. Σοφίας και Αμαλίας.

Εν τω μεταξύ, με εντολή της αστυνομίας, ο σταθμός του μετρό «Μέγαρο Μουσικής» έκλεισε στις 15:00 και οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» στις 16:30. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν και σε δρομολόγια των γραμμών λεωφορείων και τρόλεϊ σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τις εντολές της ΕΛΑΣ.

Το πρωί τώρα, δημιουργήθηκε ένταση στο χώρο του ιστορικού κτηρίου. Φοιτητές εμπόδισαν την διακοινοβουλευτική επιτροπή να καταθέσει στεφάνι. Αψιμαχίες προκλήθηκαν μεταξύ φοιτητών για να εμποδιστεί η είσοδος σε μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ λίγη ώρα πριν από την κατάθεση στεφάνου αντιπροσωπείας του κόμματος.