Σε καταγγελία για παρέμβαση στελεχών της ΝΔ στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ προέβη, ο Γιώργος Παπανδρέου, επιμένοντας στην στρατηγική του περί εξωθεσμικών παρεμβάσεων.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στον Alpha και στον Α. Σρόιτερ, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι στελέχη της ΝΔ τηλεφωνούν υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ.

«Ξέρω ότι στελέχη της ΝΔ παίρνουν τηλέφωνα για συγκεκριμένους υποψηφίους. Δεν θα πω ονόματα αλλά είναι δεδομένο. Προφανώς κάτι φοβούνται στη ΝΔ. Φαίνεται ότι το ΚΙΝΑΛ ξαναμπαίνει στο προσκήνιο της πολιτικής αλλά τα αντισώματα της παράταξης είναι δυνατά και όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή τόσο λιγότερες πιθανότητες να παίξουν ρόλο αυτές οι παρεμβάσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός, επανέλαβε τις καταγγελίες του για τον ρόλο εξωθεσμικών κέντρων τονίζοντας πως «υπάρχει ο μόνιμος στόχος ο Γιώργος Παπανδρέου που δεν ελέγχουν» και πως «κάποιοι θέλουν ένα ΚΙΝΑΛ μικρό βολικό και ελεγχόμενο». Υποστήριξε επίσης, πως «από τη στιγμή που αποφάσισα και ανακοίνωσα ότι διεκδικώ την προεδρία του ΚΙΝΑΛ υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση του κόσμου και συσπείρωση γύρω από το κόμμα, επικαλούμενος και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν μεγάλη άνοδο του ΚΙΝΑΛ και πτώση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ απαντώντας γιατί δε συμμετέχει στο debate, δήλωσε ότι με τους όρους που διεξάγεται δε θα ήταν σωστό και «δε θα ήθελα να πληγώσω την παράταξη» όπως εξήγησε.

Επιπλέον, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την πανδημία. «Βλέπουμε διαγγέλματα από την κυβέρνηση και αντιδιαγγέλματα από την αντιπολίτευση» είπε για να προσθέσει πως υπάρχει πόλωση και πολιτικοποίηση γύρω από αυτό το θέμα.

Όπως ανέφερε «στην αρχή πήγαμε καλά αλλά στη συνέχεια δόθηκε από την κυβέρνηση ένα μήνυμα νίκης απέναντι στην πανδημία και ένα σήμα έπαρσης». Έφερε μάλιστα ως παραδείγματα λαθών τους ελλιπείς ελέγχους στους τουρίστες το καλοκαίρι, τον χειρισμό των εμβολιασμών αλλά και τον αυταρχικό τρόπο με τον οποίο μίλησε η κυβέρνηση σε κάποια στρώματα.

Για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, είπε ότι προτείνει να γίνει με αρνητικά pcr και rapid test η ψηφοφορία, ενώ ερωτηθείς για συνεργασίες με άλλα κόμματα τόνισε: «Εγώ θα παλέψω να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και μετά θα δούμε βεβαίως. Δεν έχω καμία διάθεση να μιλήσω για συνεργασίες αυτή τη στιγμή».

Σε ερώτηση τέλος, για το εάν θα επιστρέψει το ΚΙΝΑΛ στο όνομα και στα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, είπε: «Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήμουν για πολλά χρόνια. Είναι μέσα στην καρδιά μου του ΠΑΣΟΚ. Ο ήλιος ο πράσινος συμβολίζει τις αξίες μας. Τα σύμβολα μας ανήκουν, θα τα αξιοποιήσουμε, όμως θέλω να γίνει αυτό με δημοκρατικό τρόπο», παραπέμποντας στο συνέδριο που θα ακολουθήσει θα εκλεγούν τα υπόλοιπα όργανα.