Συγγνώμη αποφάσισε να ζητήσει Ο Γιώργος Θεοφάνους, από την οικογένεια Παντελίδη, για τις δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» πριν από λίγες ημέρες. «Με αφορμή τις δηλώσεις μου στην Κατερίνα Καινούργιου, αντιλαμβάνομαι ότι έκανα λάθος και αναφέρθηκα σε πράγματα και καταστάσεις που πλήγωσαν και στεναχώρεσαν. Αν μπορούσα, θα ανακαλούσα άμεσα τις δηλώσεις μου αυτές. Η απώλεια ενός παιδιού είναι ο ύψιστος πόνος» δήλωσε, ο μουσικοσυνθέτης.

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δυστυχώς, όμως, τα λόγια αυτά ειπώθηκαν και θα ήθελα να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη. Ευτυχώς, είχα την τύχη να γνωρίσω τον Παντελή Παντελίδη όπως δεν τον γνώρισε ο πολύς κόσμος από τα πρώτα του κιόλας βήματα, να αγαπήσω και να ενθαρρύνω το πάθος του για τη ζωή και τη μουσική. Από σεβασμό στους οικείους του, επομένως, και προς τιμήν του ιδίου, δεσμεύομαι από πλευράς μου να κλείσει εδώ αυτός ο κύκλος και κάθε αναφορά μου στο εξής να φωτίζει δρόμους αγάπης και γαλήνης. Λένε ότι οι μουσικές νότες είναι καθαρτήριο της ψυχής. Ας αφήσουμε αυτές να μιλήσουν».

Όλα άρχισαν όταν ο Γιώργος Θεοφάνους βρέθηκε στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου και ανέφερε για τη μητέρα του Παντελή Παντελίδη, μεταξύ άλλων: «Είδα τη μάνα του πάνω από το μνήμα να καταριέται εμένα και τα παιδιά μου».

Η κυρία Αθηνά Παντελίδη αρνήθηκε πως συνέβη κάτι τέτοιο, μέσω του δικηγόρου της, Απόστολου Λύτρα. «Ο κύριος Θεοφάνους βγήκε σε μια εκπομπή και είπε ότι είδε τη μητέρα του Παντελή Παντελίδη πάνω στο μνήμα του γιου της να καταριέται αυτόν, την οικογένειά του και τα παιδιά του. Τέτοιο πράγμα δεν έχει συμβεί. Η οικογένεια και ειδικά η μητέρα του Παντελή Παντελίδη από τη στιγμή που το άκουσε αυτό στεναχωρήθηκε πολύ. Μιλάμε για μια μητέρα που έχει χάσει το παιδί της. Βλέπω κάποια σχόλια, χτυπάνε αυτή τη γυναίκα που έχει χάσει το παιδί της χωρίς να υπάρχει λόγος. Δεν έχει ασχοληθεί με κανέναν. Βλέπω σχόλια ότι δήθεν έστειλε το εξώδικο για να κερδίσει χρήματα. Αν είναι δυνατόν. Είναι δυνατόν να ειπωθεί κάτι τέτοιο από τη στιγμή που είναι ψέμα; Μπείτε στη θέση της… Ζητάμε ν’ ανακαλέσει. Σε διαφορετική περίπτωση θα κινηθούμε νομικά. Θα καταθέσουμε και μήνυση και αγωγή. Το θέμα δεν είναι τόσο απλό. Δεν είναι δυνατόν για μια γυναίκα στην ηλικία της, που έχει περάσει όλα αυτά, να βγαίνει κάποιος και να ισχυρίζεται πράγματα που δεν έχουν συμβεί ποτέ. Ο κύριος Θεοφάνους δεν είχε πάει ούτε στην κηδεία. Ας έλεγε ότι του το μετέφεραν. Είπε ότι την είδε… Βάλτε και λίγο τη λογική, μια μητέρα στην κηδεία του παιδιού της θ’ ασχοληθεί με κάποιον άλλο; Θ’ ασχολιόταν ποτέ μια μητέρα με τέτοια θέματα; Για ένα τραγούδι; Έχουμε δώσει μια προθεσμία πέντε ημερών για ν’ ανακαλέσει».

Ο Γιώργος Θεοφάνους είχε δηλώσει στη «Super Κατερίνα»: «Εγώ πέρασα πάρα πολύ δύσκολα μία νύχτα. Δεν έχω αναφερθεί ποτέ σε αυτό το πράγμα. Πέρασα πολύ δύσκολα τη νύχτα που πέθανε ο Παντελής Παντελίδης. Πήγε το παιδί στην Κύπρο, έκανε ένα λάθος. Έγραψε ένα τραγούδι που έλεγε για μία γκόμενα στα Κατεχόμενα. Με ρωτούσαν συνέχεια τη γνώμη μου για τον Παντελή και έλεγα πάντα τις καλύτερες κουβέντες. Έγραψα μια επιστολή και ανέφερα πως επειδή δεν έχει ζήσει αυτό που έγινε το ’74 και εγώ το είχα ζήσει, ήταν μια κακή του στιγμή. Γράφεις τόσες επιτυχίες, δεν χρειάζεται αυτό… Η δική μου γενιά παθιάζεται με αυτό το πράγμα. Είχα μια γιορτή και έρχεται η κουμπάρα μου η Κική Τσόλκα, η οποία ήταν υπεύθυνη για τον Παντελή και μου λέει: “Μίλησα με τον Παντελή και θα το αποσύρει το τραγούδι αύριο”. Το πρωί με ξυπνάνε και μου λένε σκοτώθηκε. Μετά είδα την μάνα του πάνω από το μνήμα να καταριέται εμένα και τα παιδιά μου ρε φίλε. Τα είχε με μένα και την Φαίη Σκορδά. Πολλές φορές καταλαβαίνω έχουμε θέση, αλλά έχουμε τρόπους να τα πούμε».