Σχεδόν πανελλαδική ήταν η δράση πολυμελούς σπείρας διαρρηκτών, η οποία, με πρόσχημα άλλοτε την επαιτεία κι άλλοτε την πώληση μικροαντικειμένων, εντόπιζε άδεια διαμερίσματα και τα «ξάφριζε». Η λεία της, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, περιελάμβανε χρήματα και κοσμήματα, αξίας άνω των 120.000 ευρώ.

Ως μέλη της ταυτοποιήθηκαν οκτώ Έλληνες (Ρομά), ανάμεσα στους οποίους ένας 27χρονος, ένας 17χρονος και έξι γυναίκες (23 έως 30 ετών).

Όπως ανακοινώθηκε, από τον Μάιο έως τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, η εγκληματική ομάδα διέπραξε 18 κλοπές (και πέντε σε απόπειρα), ενώ τα «χτυπήματά» της έγιναν σε Κατερίνη, Γιάννινα, Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο) και Θεσσαλονίκη (Περαία).

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, κατά την εγκληματική τους δράση αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 20.030 ευρώ και κοσμήματα αξίας 103.240 ευρώ, κατά δήλωση των παθόντων. Ο εκ των κατηγορούμενων ανήλικος είχε συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο από αστυνομικούς του Ηρακλείου.

Η εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ