Χωρίς αλκοόλ κινδυνεύουν να μείνουν οι Βρετανοί τα Χριστούγεννα, καθώς η  Ένωση Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών της χώρας (WSTA), εκφράζει έντονες ανησυχίες για την διανομή του, λόγω έλλειψης οδηγών φορτηγών, γεγονός που ευθύνεται για την καθυστέρηση στις εισαγωγές.

Η ένωση WSTA τονίζει ότι, οι εισαγωγές αλκοολούχων ποτών χρειάζονται αυτήν τη στιγμή «έως και τον πενταπλάσιο χρόνο σε σύγκριση με πριν από ένα έτος», καλώντας την κυβέρνηση να δράσει ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν άδεια ράφια κατά τη διάρκεια των εορτών.

Σύμφωνα με το BBC, στην επιστολή που συνυπογράφουν 49 επιχειρήσεις του κλάδου, η ένωση οίνων και αλκοολούχων ποτών καλεί τον Βρετανό υπουργό Μεταφορών Γκραντ Σαπς να ενεργήσει «πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων».

«Παραγγελίες, που άλλοτε έφθαναν στον προορισμό τους σε δύο ή τρεις ημέρες, αντιμετωπίζουν σήμερα καθυστερήσεις επεξεργασίας 15 ημερών την ώρα που το κόστος των μεταφορέων έχει αυξηθεί κατά περίπου 7%», επισημαίνει η σχετική επιστολή.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της, έχει ήδη ανακοινώσει μέτρα επιχειρώντας να επιλύσει την έλλειψη οδηγών φορτηγών, όπως η επιτάχυνση της εκπαίδευσης των οδηγών.

«πρέπει όμως (η κυβέρνηση) να κάνει ένα βήμα παραπάνω για να διασφαλίσει ότι οι βρετανικές επιχειρήσεις δε θα λειτουργούν με το ένα χέρι δεμένο κατά τη διάρκεια των εορτών και πέραν αυτών», σημειώνει ο Μάιλς Μπέιλ, γενικός διευθυντής της WSTA. Η ένωση επίσης, ζητά ειδικά από τον υπουργό Μεταφορών, να παρατείνει το προσωρινό πρόγραμμα θεωρήσεων εισόδου, που αναμένεται να λήξει στις 28 Φεβρουαρίου.