Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε η σημερινή ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε την Ηλεία. Μάλιστα, όπως μετέδωσε το ΣΚΑΪ, στους κατοίκους της περιοχής εστάλη μήνυμα από το 112 προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα, καθώς η κακοκαιρία πλήττει την περιοχή εδώ και αρκετές ώρες.

Κατά την ίδια πηγή, ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση κατά μήκος του ποταμού Βέργα στην Βάρδα και στην Μανωλάδα. Το ποτάμι σε κάποια σημεία έχει υπερχειλίσει εδώ και ώρες, ενώ μηχανήματα έργου επιχειρούν να ενισχύσουν τα αναχώματα καθώς υπάρχει κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα.

Νωρίτερα, ο γειτονικός Δήμος Δυτ. Αχαΐας ζήτησε «να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ώστε να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί καταγραφής και αποζημιώσεων». «Παρότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια είχε κινητοποιηθεί το σύνολο του διαθέσιμου εξοπλισμού και των χωματουργικών μηχανημάτων που υπάρχουν στην περιοχή, τα οποία μάλιστα παρενέβησαν σε πολλές περιπτώσεις, εν τούτοις οι ζημιές παραμένουν σημαντικές», ανέφερε.

Νεκρός 65χρονος – Το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από χείμαρρο στο Βαρθολομιό
Νεκρός είναι ένας άνδρας στην περιοχή Βρανά Βαρθολομιού στην Ηλεία, έγινε νωρίτερα γνωστό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που προκάλεσε η ξαφνική βροχόπτωση.

Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός μέσα στο όχημά του, το οποίο κατέληξε στο αρδευτικό κανάλι.

Φωτογραφία: ilialive.gr