Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται το επιχειρησιακό σχέδιο της Πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση των κινδύνων από τις πλημμύρες, μετά από τη δυνατή νεροποντή που έπληξε σήμερα την Αττική.

Βάσει πληροφοριών, αμέσως μετά την εκδήλωση των  έντονων βροχοπτώσεων και των ισχυρών ανέμων στην Περιφέρεια από τις 13:00 έως τις 16:30, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 100 κλήσεις, για 19 αντλήσεις υδάτων, 42 κοπές δέντρων, 25 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο και 14 αφαιρέσεις αντικειμένων.

Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες στις περιοχές που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα, παραμένουν σε  αυξημένη επιφυλακή για περαιτέρω κλιμάκωσης, ώστε να επιχειρήσουν με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Εν τω μεταξύ, είχαν ανοίξει οι ουρανοί νωρίτερα στην Αττική. Σφοδρή καταιγίδα έπληξε το λεκανοπέδιο με αποτέλεσμα οι δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, σταμάτησε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή των Διϋλισρτηρίων έως τα Νεόκτιστα Ασπροπύργου και στα δύο ρεύματα, καθώς και στην επαρχιακή οδό Μεγάρων – Αλεποχωρίου από το 15ο έως το 18ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Ισχυρή καταιγίδα με χαλάζι έπληξε ιδιαίτερα και τα βόρεια προάστια με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί και κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους.

Σήμερα ο καιρός στην Αθήνα  είναι νεφελώδης με τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές 20 με 21 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα αναμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού τις επόμενες ώρες σύμφωνα με το meteo:

kairosathina-meteoxartis