Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν από την ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε τη Δυτική Αχαΐα. Εξαιτίας των συνεπειών από την κακοκαιρία, ο δήμος ζήτησε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σκοπός του αιτήματος αυτού, είναι να ενεργοποιηθούν αμέσως οι μηχανισμοί καταγραφής και αποζημιώσεων, ενώ σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, «παρότι σε συνεργασία με την περιφέρεια είχε κινητοποιηθεί το σύνολο του διαθέσιμου εξοπλισμού και των χωματουργικών μηχανημάτων που υπάρχουν στην περιοχή, τα οποία μάλιστα παρενέβησαν σε πολλές περιπτώσεις, εν τούτοις οι ζημιές παραμένουν σημαντικές».

Όπως ανακοινώθηκε, «οι ζημιές καταγράφονται σε πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, σε πλημμυρισμένες αποθήκες, εργαστήρια και ποιμνιοστάσια, ενώ σημαντικές είναι οι ζημιές και στις καλλιέργειες».

Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς, με δηλώσεις του αιτείται «να προχωρήσει αμέσως η καταγραφή των ζημιών και να προωθηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για τη γρήγορη αποζημίωση των πληγέντων» και τονίζει: «Είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί αυτή τη στιγμή η ακριβής έκταση των καταστροφών που συνέβησαν σήμερα στο δήμο μας. Ένα όμως είναι βέβαιο. Πρόκειται για τεράστιες ζημιές που σημειώθηκαν στο σύνολο των δραστηριοτήτων στο δήμο μας».