Οι πρώτες εκτιμήσεις και προειδοποιήσεις για την νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας, τόνισε πως η μετάλλαξη Όμικρον έχει ήδη απλώσει τα δίκτυα της και καλεί τον κόσμο να εμβολιαστεί προκειμένου να αναχαιτιστεί η πανδημία.

«Υπάρχει ένας κίνδυνος με τα πολλά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν παγκόσμια στη Ν. Αφρική και παραπονέθηκαν οι αξιωματούχοι της Ν. Αφρικής. Ο ιός έχει ήδη διασπαρεί.  Το Όμικρον ας είναι ακόμα ένα κίνητρο για να εμβολιαστούμε» τόνισε.

Δείτε όσα είπε στο MEGA

Στη μετάλλαξη Όμικρον η οποία «μας υπενθυμίζει ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό», αλλά και στο γεγονός πως ένα γενικευμένο lockdown θα ήταν άδικο αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής Φαρμακολογίας.

Δείτε όσα είπε στο MEGA

«Θα είναι λάθος για την κυβέρνηση να πάει σε lockdown με 67% του πληθυσμού εμβολιασμένο», εκτίμησε η Ματίνα Παγώνη σε δηλώσεις της στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι». Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ εμφανίστηκε καθησυχαστική για τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού Όμικρον, επισημαίνοντας πως «θα αντιμετωπιστεί  και θα φανεί τις επόμενες μέρες αν καλύπτεται από τα εμβόλια», για να τονίσει πως «αν δεν την καλύψουν, τρεις εταιρείες κάνουν έρευνα» με άμεσα αποτελέσματα.