Παιδάκι 2 ετών εγκαταλείφθηκε έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο στο κέντρο της Αθήνας. Το παιδί που ήταν μέσα στο καροτσάκι του έγινε αντιληπτό από τον φύλακα του μουσείου που ενημέρωσε την αστυνομία. Βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας δείχνει έναν άνδρα να εγκαταλείπει το παιδί.
Σε αλλοδαπό άνδρα που έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας στις 8 και 28 το πρωί να προχωρά με ένα καρότσι γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο στρέφεται η έρευνα της αστυνομίας για την εγκατάλειψη του μόλις 2 ετών κοριτσιού.

Όπως αποτυπώνεται στο βίντεο – ντοκουμέντο ο άνδρας προχωρά με το καροτσάκι από το δεξί πεζοδρόμιο της Πατησίων στο ρεύμα προς τη Λ. Αλεξάνδρας και στρίβει προς το μουσείο, εκεί όπου λίγο αργότερα στις 9 και 10 το πρωί βρέθηκε εγκαταλελειμμένο ένα κοριτσάκι 2 ετών.

Ο άγνωστος φορά κόκκινα παπούτσια, φόρμα και σκουρόχρωμο μπουφάν με λευκούς γιακάδες.

Μια κάτοικος της περιοχής είδε το καροτσάκι με το 2 ετών βρέφος χωρίς να υπάρχει κανείς στο σημείο και ειδοποίησε το φύλακα του μουσείου.

Το κοριτσάκι ήταν σε καλή κατάσταση και καθαρό. Φορούσε γκρι φορμούλα και γκρι παπουτσάκια και κοιτούσε γύρω του σαν να έψαχνε τους γονείς του.

Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο πήραν αγκαλιά το 2 ετών κοριτσάκι και το μετέφεραν στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως είναι καλά στην υγεία του.

Η αστυνομία αναζητά τους γονείς του παιδιού, ενώ αναζητείται και ο άνδρας που φαίνεται στο βίντεο – ντοκουμέντο να προχωρά με ένα βρεφικό καρότσι λίγο πριν σημάνει συναγερμός για την εγκατάλειψη της μικρής.

Πηγή: Mega