Τι θα πει στο Υπουργικό Συμβούλιο ενόψει των γιορτών!

Στην εισαγωγική του ομιλία, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα τοποθετηθεί για την εξέλιξη της πανδημίας, μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης και θα προβεί σε ανακοινώσεις μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενόψει και των γιορτών.

Η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι των κυβερνητικών συσκέψεων τις τελευταίες ώρες είναι να αυξηθούν τα υποχρεωτικά τεστ στα οποία υποβάλλονται οι ανεμβολίαστοι από τα δύο την εβδομάδα που ισχύουν τώρα στα τρία και ταυτόχρονα,  στον ρυθμό των τεστ να μπουν και οι εμβολιασμένοι.

Όχι, όπως διευκρινίζει το iefimerida.gr, με την μορφή της υποχρεωτικότητας, καθώς κάτι τέτοιο θα αναιρούσε την στρατηγική για ελευθερία των εμβολιασμένων, αλλά ως μια προτροπή για μεγαλύτερη προστασία και χωρίς να επιβαρύνονται με το κόστος αυτών των τεστ.

Η στρατηγική αυτή έχει δύο άξονες. Από την μία να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στους ανεμβολίαστους καθώς θα αυξηθεί το κόστος που καταβάλλουν για την διενέργεια τεστ και από την άλλη να εντοπίζονται εγκαίρως κρούσματα σε εμβολιασμένους προκειμένου να μην μεταδίδουν τον ιό στις κοινωνικές τους συναναστροφές από την στιγμή που και αυτοί κολλούν και πολλές φορές νοσούν χωρίς να εκδηλώσουν συμπτώματα.