Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Αγίου Ευστρατίου, η Ελληνική πολιτεία, βρέθηκε με έναν ιδιαίτερο τρόπο στο πλευρό των ανθρώπων που δίνουν ζωή στον τόπο τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, στο ακριτικό νησί, κατέφτασαν διαδραστικοί πίνακες, νέοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μικροφωνικές εγκαταστάσεις και ηχοσυστήματα, κλιματιστικά, φωτοτυπικό μηχάνημα και βιβλιοθήκες αρχειοθέτησης για να βοηθήσουν στη διδασκαλία των νέων.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως τα παραπάνω πραγματοποιήθηκαν έπειτα από μέριμνα του διευθυντή του Πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη καθώς του γ.γ. του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Οικονόμου, ενώ να επισημάνουμε, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Πρωθυπουργικό γραφείο βρίσκεται δίπλα στο ακριτικό νησί, καθώς έχει φροντίσει για την αποστολή ασθενοφόρου αλλά και για την πραγμάτωση της αποκατάστασης του παραδοσιακού οικισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μια ευχάριστη έκπληξη επεφύλασσε για το νησί μας η τελευταία μέρα του Νοεμβρίου.

Με φροντίδα του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη καθώς και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνη Οικονόμου με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί του Αγίου Ευστρατίου, παραλάβαμε πλήθος εξοπλισμού για τις σχολικές μονάδες του νησιού μας.
Διαδραστικοί πίνακες, νέοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μικροφωνικές εγκαταστάσεις και ηχοσυστήματα, κλιματιστικά, φωτοτυπικό μηχάνημα και βιβλιοθήκες αρχειοθέτησης έφτασαν στο νησί μας για να βοηθήσουν στη διδασκαλία των νέων μας.
Ευχαριστούμε θερμά την πολιτεία που στηρίζει εμπράκτως τους κατοίκους του ακριτικού νησιού μας».