Δύο βουλευτές, ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας από τη ΝΔ και η Δώρα Αυγέρη από τον ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκαν αντιμέτωποι στο βήμα της Ολομέλειας με αντικείμενο την τροπολογία που θεσπίζει υποχρεωτικότητα για τον εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών.

«Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη χθεσινή του ανακοίνωση, για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των ανεμβολίαστων άνω των 60, έκανε για ακόμα μια φορά το χρέος του», σχολίασε κατά τη συζήτηση που εξελίσσεται στην Ολομέλεια, ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με υπευθυνότητα, με γνώση και σοβαρότητα έναντι της ελληνικής κοινωνίας, ανέλαβε το μεγάλο πολιτικό κόστος που μόνο οι πραγματικοί ηγέτες αναδέχονται. Αποδέχθηκε το ενδεχόμενο να δυσαρεστήσει κάποιους προκειμένου να προστατεύσει το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας, με σκοπό να σώσει χιλιάδες ζωές. Σταθμίζοντας με προσοχή τις επιπτώσεις της πανδημίας, ο πρωθυπουργός έκανε αυτό για το οποίο τον ψήφισε οι ελληνικός λαός, να ηγείται μπαίνοντας στην πρώτη γραμμή της μάχης», ανέφερε ο κ. Μαραβέγιας.

Ο βουλευτής της ΝΔ επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του απέναντι στην τροπολογία για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους άνω των 60 ετών.

«Την ίδια στιγμή άλλοι φυγομαχούν ή ακόμα χειρότερα υπονομεύουν την κοινή προσπάθεια. Διάβαζα τις μίζερες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν τιμωρία και οικονομική εξόντωση των ανεμβολίαστων που δεν θα επιλέξουν το εμβόλιο αλλά το κατοστάρικο. Δεν τον ενδιαφέρουν, λοιπόν, τον ΣΥΡΙΖΑ οι χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που θα χαθούν αν δεν εμβολιαστούν οι άνω των 60 ετών, ενδιαφέρει μόνο το κατοστάρικο του προστίμου, που προφανώς για τον κ. Τσίπρα είναι χειρότερο από τον θάνατο ενός η περισσοτέρων ανθρώπων. Για να είστε συνεπείς στην αντιπολιτευτική σας τακτική, μπορείτε και να ζητήσετε να αρθεί το πρόστιμο και για τις ζώνες και τα κράνη ασφαλείας», τόνισε ο κ. Μαραβέγιας, απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η παρέμβαση του κ. Μαραβέγια προκάλεσε την αντίδραση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δώρας Αυγέρη. «Δεν χρειάζοταν να κουραστεί ο συνάδελφος της πλειοψηφίας για να ανατρέξει στις δηλώσεις και αναφορές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του. Θα αρκούσε απλά να διαβάσει τα διαγγέλματα του πρωθυπουργού, του αρχηγού της ΝΔ, του κ. Μητσοτάκη και τα αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις του. Πρόσφατα ήταν όλα αυτά, τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάριζε ότι ήταν κατά της υποχρεωτικότητας, ότι είναι υπέρ της ενθάρρυνσης και της πειθούς, ότι έχει ταβάνι το μέτρο της μερικής υποχρεωτικότητας που εφαρμόστηκε στον υγειονομικό χώρο και ότι δεν μπορείς με εξαναγκασμούς να οδηγείς τους ανθρώπους στην απόφαση να κάνουν το εμβόλιο», επεσήμανε η κ. Αυγέρη και επέμεινε: «Σε αυτόν να απευθυνθείτε κύριε Μαραβέγια και να τον ρωτήσετε αν όλα αυτά τα έλεγε απλά και μόνο για μαγνητοσκοπεί τα ψεύδη και τις αυτοδιαψεύσεις του».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση, ενώ έχει αφήσει το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία στο έλεος της πανδημίας, ενώ συκοφαντεί γιατρούς τη μία και ασθενείς την άλλη, βάζει φράχτες στην ελληνική κοινωνία, διχάζει, φωχαίνει και τιμωρεί τους ανθρώπους που ζουν σε αυτήν τη χώρα. «Είναι μια κυβέρνηση απάνθρωπη, που έρχεται να νομοθετήσει τον διχασμό, με τη συνταγματικά αμφισβητούμενη υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους άνω των 60 ετών, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, που κοστολογείται 100 ευρώ το κεφάλι, τόσο απλά, τόσο κυνικά, ενώ συνεχίζει να κωφεύει στις εκκλήσεις και τις επισημάνσεις ειδικών επιστημόνων, υγειονομικού προσωπικού», υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ