Την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την εσωκομματική εκλογική διαδικασία στο Κίνημα Αλλαγής, οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος βγάζουν τους τελευταίους «άσους από το μανίκι».

Ο Παύλος Γερουλάνος, πρώην υπουργός και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, θεωρεί ως το πιο δυνατό του χαρτί το
σχέδιο «Αναγέννηση» που έχει καταρτίσει για τη χώρα και το κόμμα. «Δεν ζω από την πολιτική, ζω για την πολιτική και αυτό διατρέχει όλη την πορεία μου», λέει χαρακτηριστικά.

Εκτιμά ότι η υποψηφιότητά του δίνει αυτό που έχει ανάγκη ο πολιτικός του χώρος: ηγεσία με προοπτική. Εξηγεί με σαφήνεια τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει κάποιος πολίτης να προτιμήσει τη δική του υποψηφιότητα, ενώ στρέφοντας το βλέμμα στο παρελθόν δεν διστάζει να καυτηριάσει συμπεριφορές που πλήγωσαν την παράταξη: «Έμεινα πιστός στο ΠΑΣΟΚ και το υπερασπίστηκα σχεδόν μόνος, όταν άλλοι έφευγαν ή υπέγραφαν για να αλλάξει
όνομα και σύμβολα».

Όσο για την κυρίαρχη προτεραιότητα για τη χώρα, θεωρεί ότι πρέπει να είναι «η διεύρυνση της παραγωγικής βάσης και η απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων μέσα από την αποσυγκέντρωση της εξουσίας και τη δίκαιη κατανομή του πλούτου».

Διαβάστε τη συνέντευξη του Παύλου Γερουλάνου στην «Political» στο www.political.net.gr