Μεγάλη είναι η προσέλευση στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, τις τέσσερις πρώτες ώρες της ψηφοφορίας για την ηγεσία του κόμματος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) Θόδωρος Καπετανάκης στο iefimerida, έχουν προσέλθει μέχρι στιγμής 80.000 πολίτες για να ψηφίσουν. Όπως εξήγησε υπήρξε καθυστέρηση στο άνοιγμα κάποιων εκλογικών κέντρων, και σαφής εικόνα για τον αριθμό των πολιτών που θα προσέλθουν για την ψηφοφορία θα υπάρχει γύρω στις 13:00 μετά το μεσημέρι. Δήλωσε επίσης ότι αν χρειαστεί θα δοθεί παράταση για να ψηφίσει ο κόσμος.

Με ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚΑΠ τονίζει ότι μέχρι στιγμής έχουν ανοίξει και λειτουργούν 816 από τα 819 Εκλογικά Τμήματα στην Ελλάδα (ποσοστό 99,6%) και η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά. Έχει ολοκληρωθεί η ψηφοφορία στην Αυστραλία και αναμένεται η λειτουργία σε ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική.

Σε κάποια εκλογικά τμήματα πάντως σχηματίζονται ουρές καθώς πρέπει να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος των εγγράφων.

Σε εκλογικό τμήμα στον Πειραιά, σε μία τεράστια αίθουσα βρίσκονται περίπου 80 άτομα.

Στο παλαιό Δημαρχείο Ταύρου ψήφισε σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου.

«Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος», ανέφερε ο πρώην Πρωθυπουργός που πρόσθεσε: «Θα δώσουμε και προοδευτικές λύσεις στα λαϊκά προβλήματα τα προβλήματα του ελληνικού λαού και της χώρας».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου: «Σήμερα με την ψήφο μας, με τη συμμετοχή μας μεγαλώνουμε την παράταξη. Κάνουμε ισχυρή, δυναμική παράταξη, δίνουμε ελπίδες στους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες της χώρας ελπίδα με πυξίδα τις αξίες μας, τις αρχές μας, θα δώσουμε και προοδευτικές λύσεις στα λαϊκά προβλήματα τα προβλήματα του ελληνικού λαού και της χώρας.

Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές που πράγματι με τη σημαντική δουλειά τους συνέβαλαν στις δημοκρατικές άξιες που αναδεικνύουν τη φωνή του πολίτη και μας δίνουν χαρά και αισιοδοξία για το αύριο».

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr